Erős első félidő, visszafogottabb második

Erős első félidő, visszafogottabb második

A Lurkó UFC egy évvel idősebbjei ellen játszott Szűcs János együttese.

Illés Akadémia U14 – Lurkó UFC U15 7–2 (5–1)
Illés Aka. U14:
Őri K. – Kiss B., Tasnádi, Bolla, Nyári – Kelemen, Söptei, Krone – Haág, Klement, Tóth E. Cserék: Kálócz, Molnár L., Szele, Markó. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Söptei (4), Haág, Bolla, Krone

Ahogy azt korábban is megszokhattuk: azonnal élt a letámadással a Szűcs János vezette akadémiai korosztályunk, és ennek következtében hamar sikerült is megszerezni a vezetést. A ma már a második találkozóját játszó Lurkó hamar egyenlített, ám ezek után Söptei Bálint játszottak fölényben, és ez gólokban is megmutatkozott. A fordulást követően volt időszak, amikor meddőnek bizonyult a zöld-fehérek fölénye, így ebben a periódusban két gólt sikerült szerezni.

Az első félidővel elégedett voltam, a megbeszéltek szerint letámadással operáltunk. Gyorsan gólt szereztünk, jók voltak az átmeneteink a labdaszerzések után. Egy elcsúszott letámadásból kaptunk egy gólt – ez a kockázat benne van a játékunkban. Jól nézett ki, hogy mennyire kombinatívak voltunk a középpályán: működött a kapcsolat, tetszett, hogy beszéltek egymással sokat a gyerekek.
Szünet után megint jól kezdtünk, gólt is szereztünk, aztán érthetetlen módon visszaesett a játék. Az alapelveink jók voltak, de a hatékonyságunk lecsökkent. A sok cserét követően labdabirtoklásban mutatkozott meg a fölényünk, azonban nem volt bennünk átütőerő, de így is megnyertük ezt a játékrészt is. Arra kell figyelnünk, ha az ellenfél alacsonyabb intenzitással játszik, akkor azt ne vegyük át, hanem a miénket tartsuk meg. A hétről-hétre gyakoroltak visszakaptam, ennek különösen is örültem

– összegzett a találkozót követően Szűcs János.