Egy pontot hozott el Nyíregyházáról a Haladás

Egy pontot hozott el Nyíregyházáról a Haladás

Horváth Rajmund több mint fél órát játszott.

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a bajnokságbeli leghosszabb túrájára készült a Szombathelyi Haladás. Az ellenfél a Nyíregyháza Spartacus együttese volt, a buszút vége pedig Balmazújvárosban, hiszen a piros-kékek stadionrekonstrukciója miatt a Hajdúságban rendezik meg a szabolcsiak hazai meccseit a 2021/2022-es szezonban. Németh Szabolcsnál továbbra is az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel szerepel kezdőként, mellette pedig korábbi akadémistáink közül Szekér Ádám, Kiss Bence, Kállai Kevin, Tóth Milán és Tóth-Gábor Kristóf kapott lehetőséget a sípszóra kivonulók között. A padon Doktorics Áron, és aktív növendékeink közül Horváth Rajmund várt bevetésre.

Többet volt a labda a Haladásnál, sok-sok szögletet végeztek el a zöld-fehérek, és bátran támadtak a vasiak. A Nyíregyházának volt egy sistergős kapufája a 35. percben, de ezt leszámítva nem volt helyzetük, míg mi azért jórészt az ő térfelükön táboroztunk.

Ilyen szempontból a szünet sem hozott változást, a mieink igyekeztek irányítani. Az 57. percben a héten érkezett Tóth-Gábor Kristóf helyére Horváth Rajmund állt be – aki hozta a lendületes futballját és volt mersze cselekkel is operálni. Egyre inkább fölénybe került a Szombathelyi Haladás, de csak nem sikerült betalálni a listavezető kapujába, így a zöld-fehérek kénytelenek voltak egy ponttal megelégedni. A találkozó végeredménye: Nyíregyháza–Haladás 0–0.

A három találkozón szerzett öt ponttal a Hali a 9. helyen áll a bajnokságban. Folytatás szerdán, hazai környezetben a Békéscsabai Előre FC ellen.