A rutin döntött

A rutin döntött

A zöld-fehéreknél tíz U17-es korosztályú játékos szerepelt.

Diósgyőri VTK U19 – Illés Akadémia U19 4–1 (2–1)
Illés Aka. U19: Molnár-Végh – Szakasics (Abért B., 65.), Kopácsi B., Losontin, Csörnyei, Stifter – Paizs (Skravanek, 65.), Smeringa (Liplin, 74.), Bécsy – Bene (Abért O., 64.), Pljesovszki (Németh R., 64.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Pljesovszki (43., 11-esből)

Diósgyőri túra várt a mieinkre az U19-es Kiemelt bajnokság 13. fordulójában: a 17 fős keretből 10-en az U17-es korosztályunkból kerülte ki. A találkozó első bő harmadában a piros-fehérek tudtak fölényt kialakítani, és kétgólos előnyre tettek szert. Hasonló gólokat szereztek: a 16-oson belül ide-oda pattogó labdát nem sikerült eltakarítanunk, a hazaiak tudtak kétszer is gyorsabban reagálni, és ezekből betalálni. Az I. félidő utolsó periódusában aztán tetszetősen játszottunk és a 43. percben szépíteni is tudtunk. Szakasics Péter nagyon jó labdát kapott a jobb szélen, befelé cselezett, ám a beadás pillanatában felrúgták, 11-es! Pljesovszki Gergő állt a mészpöttyre letett labda mögé és magabiztosan értékesítette a büntetőt, 2–1.

A szünetet követően is sikerült fölényben maradnunk: Pljesovszki mellett Paizs László és Bene Dániel lövése is gólt ígért, ám mégsem sikerült betalálnunk. Az utolsó negyedórára fordulva aztán egy miskolci akciónál rosszul vettük fel az embereket és ebből a támadásból harmadik góljukat szerezték meg a borsodiak. A hajrában aztán egy kontrából megint betalált a DVTK, így ők nyerték meg a mérkőzést.

Az első félidőben sajnos a boxon belüli védekezésünk nem volt megfelelő, gyámolatlanok voltunk, így kétgólos hátrányba kerültünk. Ám ezek után kezdeményeztünk bőven, játékban ellenfelünk fölé próbáltunk nőni, a félidő vége tetszett. Építettük a játékunkat a térfélcsere után is, benne volt a levegőben az egyenlítés, ám egy egyéni hiba megpecsételte a sorsunkat az idősebb és rutinosabb diósgyőriek ellen

– nyilatkozta Kovács László vezetőedző.