Ennyi hibával csak veszíteni lehet

Ennyi hibával csak veszíteni lehet

Enyhe túlzással élve négy gólt is rúgatott U16-os csapatunk a vendég GAK együttesével, így a nemzetközi felkészülési mérkőzés vége 4–0-s osztrák győzelem lett.

Illés Akadémia U16 – Grazer AK U16-U17 0–4 (0–3)
Illés Aka. U16.:
Pfeiffer – Bonchis (Szentkirályi, 46.), Bodrogi (Balikó, 46.), Deme, Kopácsi B. – Smeringa (Baján, 46.), Lehel, Takács-Földes – Horváth B., Sabia, Máté. Vezetőedző: Németh Richárd.

Fizikálisan kifejezetten erős csapattal érkeztek az osztrákok: több U17-es játékosuk is magasabb volt 190 centiméternél. Az ötödik percben éppen egyikőjük, még pedig Daniel Emohe lépett ki egyedül a védőink közül, de Pfeiffer Noel jól jött ki a kapujából és védeni tudott. Az első negyedóra végén azonban már nem kegyelmeztek a vendégek, akik egy labdavesztésünket követően Andre Dirnberger révén szerezték meg a vezetést. A 25. percben egy rövidre sikeredett hazaadást csíptek el az osztrákok és máris 2–0 volt oda. Ezt követően aztán a mieink is ébredezni kezdtek, ezt jelezte Bonchis Olivér életerős 19 méteres lökete is, ami a kapufán csattant. Sajnos a félidő végjátékában jött egy újabb hiba, amit újfent könyörtelenül kihasznált a GAK, így a szünetben 3–0-ra vezetett is.

A második játékrész már jóval kevesebb történést tartogatott. A kapuk csak ritkán forogtak veszélyben, de azért Máté Márk beadása után Sabia Rocco fejese utat találhatott volna a hálóba az 56. percben. Aztán amikor már mindenki a derbi végét várta, jött egy újabb kapitális védekezési hiba, amit ismét góllal büntettek a vendégek, akik így 4–0-ra nyerték meg a felkészülési mérkőzést.

Igazából arra volt jó ez a mérkőzés, hogy azokat a játékosokat is szerepeltethettük, akiknek az utóbb időben kevesebb lehetőség jutott. Azt gondolom, hogy főként a mérkőzés elején akadozott a gépezetünk. Átvettük az ellenfél ritmusát és stílusát, ami nem nekünk kedvezett. Amikor ezen változtattunk, már voltak jó dolgok is. De sajnos négy gólt rúgattunk az ellenféllel, mi pedig nem tudtunk betalálni. Az eredmény azonban ezen a meccsen másodlagos volt. Inkább azt figyeltük, hogy a jövőben a pályára lépő játékosok közül kikre számíthatunk

– értékelt a mérkőzést követően Németh Richárd vezetőedző.