Emberhátrányban is jól futballozott U14-es csapatunk

Emberhátrányban is jól futballozott U14-es csapatunk

Hiába küzdött hősiesen a bajnok Debrecen otthonában a 34. perctől 10 emberrel játszó együttesünk, a meccs vége sajnos 1–0-s vereség lett.

Debreceni VSC-DLA U14 – Illés Akadémia U14 1–0 (1–0)
Illés Aka. U14:
Varga N. – Angler J. (Laczó, 66.), Szakály, Hányi D., Papp M. – Nyári, Bosnyák Botond (Börczi, 66.), Grádvohl (Mórocz, 35.) – Horváth Á. (Bosnyák Bence, 66.), Sánta, Kiss-Szécsényi (Mihály, 48.). Vezetőedző: Nagy László.

Kifejezetten jól kezdték a mérkőzést a listavezető Debrecen otthonában Nagy László és Biegner Dániel tanítványai, akik Sánta Richárdnak köszönhetően az első komolyabb lehetőséget is a magukénak tudhatták, ám a 15 méteres lövésből sajnos nem született gól. A folytatásban viszont mezőnyben többet birtokolták a labdát a fizikálisan rendkívül erős hajdúságiak, de a mieink védelme remekül zárt, az átmeneteink pedig rendre veszélyt hordoztak magukban. A 34. percben azonban egy előrevágott labdánál a kapujából messze kifutó Varga Noel kézzel ért a lasztihoz, amiért a játékvezető talán picit túlságosan is szigorúan piros lappal büntette. Így szerkezetet kellett váltanunk: a Grádvohl Kristóf helyére beálló Mórocz Hunor lett a kapusunk. Nem sokkal később pedig a vezetést is megszerezte a Loki: Kovács Patrik talált a hálónkba. Ennek köszönhetően a szünetben 1–0 volt a hazaiak javára.

Térfélcsere után akadémistáink hősiesen küzdöttek. De nem csak a védekezésre ügyeltek, hanem még veszélyes helyzeteket is tudtak kialakítani. Sajnos azonban gólt nem sikerült szereznünk, így 1–0-s vereség lett a meccs vége.

Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert nem csak jól játszottak emberhátrányban, hanem komoly mentális erőről is tanúbizonyságot tettek. Nem csak küzdöttek, hanem még minőségi futballt is produkáltak. A döntetlen szerintem reálisabb lett volna. Ettől függetlenül természetesen gratulálok a Debrecennek a bajnoki címéhez

– foglalta össze röviden a történéseket Nagy László vezetőedző.