Kőkemény csoportban szerepelt az Illés Akadémia U9

Kőkemény csoportban szerepelt az Illés Akadémia U9

A húsz csapatot felvonultató torna 11. helyén zártak Hujber Gábor tanítványai.

Baráth Olivér, Geregai Levente, Majoros Márk, Kovács Levente, Giliczó Balázs, Tóth Zsombor, Magyar Zalán, Farkas Dominik, Komondi Noel, Bonchis Damján összeállítású kerettel utazott Felsőpulyára (Oberpullendorf) az Illés Akadémia U9, ahol a zöld-fehérek az MK Kamin Cup nemzetközi tornán vettek részt.

A húsz együttest 4 darab ötös csoportba sorsolták a szervezők. A mieink B-jelű kvintettbe kerültek. A bécsi TWL-Elektra elleni 0–2-vel kezdtünk, aztán az ugyancsak fővárosi Post SV ellen 0–0-s döntetlent játszottunk. Egyetlen gól döntött az Admira elleni találkozón, sajnos nem mi szereztük ezt – pedig ez volt talán az egész csoportkör legjobb találkozója (0–1). A negyedik találkozón aztán ellenállhatatlanul futballoztunk, 6–0-ra győztük le a burgenlandi SpG Mitte együttesét. Ezzel a csoport harmadik helyén zártunk, így a 9-12. helyért folytathattuk tovább a küzdelmeket. Ebben a négyesben is mindenki játszott mindenkivel, három bécsi csapattal kerültünk össze. Az SV Donautól 3–0-ra kikaptunk, míg a Wiener SC ellen 3–1-re győztünk, az SV Wienerberg elleni mérkőzésen pedig nem született gól. Mindez azt jelenti, hogy a tornán végül a 11. helyen zártunk. Csoportunk erősségét mutatja, hogy az Admira és a TWL-Elektra is a legjobb négyig menetelt. A tornát végül az FAC Wien nyerte meg.

A megszokottnál nagyobb pályaméret, és kicsi, egyedi méretű kapu fogadott bennünket. Az elején még nem tudtunk ehhez alkalmazkodni, aztán egyre inkább belejöttünk. A csoportunk erősségét mutatja, hogy két elődöntős is tőlünk került ki, így meglátásom szerint a maximumot hoztuk ki azzal, hogy az ötös 3. helyen végeztünk. A helyosztók első találkozója volt a legrosszabb meccsünk a tornán, aztán felpörögtünk és jobb teljesítményét nyújtottunk. Erre már bőven alkalmazkodtunk a kisebb kapumérethez, az utolsó két meccsen a játékunk taktikailag kifejezetten érettnek bizonyult. Ami nem tetszett, az az, hogy egy ilyen tornán a megérkezéskor mindig el kell telnie egy-két meccsnek ahhoz, hogy felvegyük a ritmust. Összességében azonban elégedett vagyok, a srácok jól érezték magukat, kicsit sajnálom, hogy a helyosztókon nem szereztünk még egy győzelmet

– értékelt Hujber Gábor a felsőpulyai torna után.