A második félidőben feljebb kapcsolt U16-os csapatunk

A második félidőben feljebb kapcsolt U16-os csapatunk

A szünetben még 1–1-re állt Székesfehérváron Sátori Barnabás és Körhöcz György legénysége, ám a térfélcsere után egy mintaszerű akció végén sikerült a győztes találatot megszerezni, így 2–1 lett a vége a javunkra.

MOL Fehérvár FC U16 – Illés Akadémia U16 1–2 (1–1)
Illés Aka. U16:
Tama M. – Csalló, Tóth Á., Németh R., Erdei – Bécsy, László (Rózsa M., 93.), Palkó – Bene (Sipos-Kiss, 61.), Liplin (Skravanek, 75.), Szakasics (Pljesovszki, 61). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Bene (41., 1–1), Sipos-Kiss (78., 1–2)

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés. Mindkét együttes megpróbált tervszerűen futballozni, így aztán a jól megszervezett védelmeknek is bőségesen akadt dolguk. A 18. percben aztán egy jobbról érkező beadást Gueth Patrik bólintott a kapunkba, ezzel pedig 1–0-ra ment a Vidi. Szerencsére még a szünet előtt sikerült akadémiatáinknak egyenlíteniük: egy labdaszerzést követően Bene Dániel egalizált.

Az 1–1-es állásról induló második félidőben magasabb sebességifokozatba kapcsoltak a mieink, ami helyzetekben is megnyilvánult. Palkó Áron lövése még kijött a kapufáról, ám a 78. minutumban már nem volt pardon: Németh Richárd és Skravanek Lázár kényszerítőzése után előbbi ugratta ki Sipos-Kiss Dánielt, aki magabiztosan értékesítette a ziccert. A 2–1-es hátrányban lévő hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de csak egy kapufán csattanó fejesig jutottak. Így végül U16-os csapatunk 2–1-es győzelemmel gyűjtötte be a roppant fontos bajnoki pontokat.

Azt gondolom, hogy az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Az 1–1-es eredmény a játék képének tökéletesen megfelelt. Szünet után viszont tudtunk váltani. Megteremtettük azokat a lehetőségeket, amelyekből meg tudtuk szerezni a vezetést. Egy nagyon szép támadást fejeztünk be góllal. Ezt követően is voltak helyzeteink ahhoz, hogy végleg lezárjuk a mérkőzést. Viszont a végén kellett egy kis szerencse is. Úgy gondolom, hogy a helyzetek és a második félidőben nyújtott teljesítményünk alapján megérdemelten nyertünk. A győzelem értékét növeli, hogy egy jól játszi Vidi ellen szereztünk idegenben három pontot

– fogalmazott Sátori Barnabás vezetőedző.