A szív diadala

A szív diadala

A hajrában szerezte meg a győztes gólt az Illés Akadémia U14-es csapata.

Illés Akadémia U14 – Vasas Kubala Akadémia U14 2–1 (0–0)
Illés Aka. U14.:
Tama M. – Szijjártó Áron, Blum, Takács D., Kelemen – Mayer P. (Szalay M., 77.), Palkó Á., Németh R. (Bécsy, 54.) – Abért (Csonka, 54.), Szijjártó Ábel, Vér (Őri, 41.) Vezetőedző: Catalin Azoitei.
Gólszerzők: Palkó Á. (42., 1–0), Szijjártó Ábel (79., 2–1)

A pontvadászat 12. fordulójából elhalasztott, Vasas elleni hazai mérkőzését pótolta be U14-es csapatunk. A derbit mindkét gárda jó iramban kezdte, így az első nagy ziccerre sem kellett sokat várni: a 15. percben Palkó Áron forintos labdájával Szijjártó Ábel lépett ki a védők közül, de nem sikerült túljárnia a fővárosi cerberus eszén, így maradt a 0–0. Nem sokkal később a vendégek is megszerezhették volna a vezetést, de Barkóczi Barnabás lövése centiméterekkel elkerülte a kapu bal felső sarkát. Az első félidőben több nagy helyzet nem adódott, gól nélküli döntetlennél vonulhattak pihenőre a küzdő felek.

A második játékrész viszont rögtön góllal indult: Szijjártó Ábel egy labdaszerzést követően először még a kapusba lőtt, ám a kipattanóból szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta Palkó Áront, aki higgadtan helyezett a hálóba. Ezt követően az angyalföldiek komoly energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében és a 75. percben siker koronázta próbálkozásaikat: Andresz Vilmos a kapufa segítségével vette be az amúgy remekül védő Tama Máté kapuját. A slusszpoén azonban még hátra volt: nem sokkal a lefújás előtt Őri Bálint viharzott el a jobb oldalon, és pontos beadásából Szijjártó Ábel szerezte meg a győztes találatunkat, azaz beállította a 2–1-es végeredményt.

Rögtön a találkozó elején egy óriási ziccerünk volt, ha azt értékesítjük, akkor valószínűleg könnyebb lett volna a találkozó. Sajnos kimaradt. Ezt követően a Vasasnak is megvoltak a lehetőségei, de szerencsére ők is hibáztak. A második félidő elején egy szép gólt rúgtunk, ami után a vendégek ritmust váltottak. Nagyon ránk jöttek és aztán egyenlítettek is. Szerencsére mi is tudtunk váltani, és végül egy szép győzelmet arattunk

– foglalta össze a történéseket Tóth Zsolt edző.