Kétgólos hátrányból állt fel az Illés Akadémia U19

Kétgólos hátrányból állt fel az Illés Akadémia U19

A hajrában egyenlített ki Horváth András és Fazekas Norbert csapata.

Vasas Kubala Akadémia U19 – Illés Akadémia U19 3–3 (3–1)
Illés Aka. U19:
Kostyák R. – Bolla (Csörnyei, 46.), Stefanich, Stifter – Bonchis, László, Horváth A., Mozsár (Kopácsi Á., 46.), Garai – Baján (Kopácsi B., 64.), Pruska (Udvardi, 75.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: László (7., 0–1), Kopácsi Á. (51., 3–2; 92., 3–3)

Az U19-es kiemelt bajnokságban korábban eldőlt, hogy a 8. helyen zár az Illés Akadémia. Horváth András és Fazekas Norbert korosztályba a zárófordulóban Budapestre látogatott, ahol a biztos második, legutóbbi négy meccsét megnyerő Vasas fogadta a zöld-fehéreket.

A meccs elején megszereztük a vezetést: a 7. percben Baján Roland beadásából László Krisztián fejelt a kapuba, 0–1. Öt perc múlva kiegyenlített a Vasas, majd még két gólt szereztek az első félidőben, így 3–1-es hátrányban mehettünk pihenőre.

A második félidőre játékrendszert váltottunk. Pruska Dániel azonnal ziccerbe került, de bravúrt bemutatva hárított az angyalföldi kapus. Az 51. percben egy labdaszerzés után Baján Roland passzát a szünetben csereként beálló Kopácsi Áron értékesítette, 3–2. Ezek után futószalagon alakítottuk ki a helyzeteket, egyenlíteni azonban sokáig nem sikerült. Nagyon aktívak voltak az utolsó negyedórában is. Siker koronázta próbálkozásainkat! A 92. percben egy szögletvariáció után Udvardi Ádám beívelését Kopácsi Áron fejelte be, kialakítva a 3–3-as végeredményt.

Az első félidőben egy gólt hagytunk benne, a második félidőben még többet. Így is elégedett vagyok a II. játékrésszel, nagyon kitettek magukért a srácok, akár a három pontot is megérdemeltük volna

– nyilatkozta Horváth András vezetőedző.