Eltüntette az U11 a fizikális különbségeket

Eltüntette az U11 a fizikális különbségeket

A hétvégi tizenegy találkozón mindössze három gólt kapott az Illés Akadémia U11.

A Champions Trophy U11-esek mezőnyében az Illés Akadémia vasárnap a Kiss Benedek – Bangó Benedek, Baranyi Borisz, Hányi Bálint, Lajos Patrik, Majlinger Máté, Molnár Bálint, Poszavecz Lénárd, Tóth Noel, Vecsey Botond és Vecsey Péter összetételben szerepelt. Faggyas Milán csapata a szerb és osztrák ellenfelekkel megvívott csoportküzdelmek után ezúttal bosnyák, osztrák, magyar és cseh csapatokkal vívott csatát.

Az első meccsen a Bosznia-Hercegovinából érkező NK Zvijezda Gradacac ellen a mi akaratunk érvényesült végig és 3–0-ra győztünk. A másodikon viszont a fizikálisan erős, nagyon gyors futballistákból álló – egy évvel idősebbeket is a soraiban tudó – Blau-Weiß Linztől 1–0-ra kikaptunk, ez volt a teljes torna alatt az egyetlen vereségünk. Aztán az utolsó két meccsünkön a rendelkezésre álló 17-17 perc során nem született gól. Ám az akcelerált gyerekekből álló Mészöly Focisuli, illetve a cseh Sigma Olomuc ellen is magabiztosan rúgtuk a büntetőket, így mindkétszer mi nyertünk, és végül a 63 együttes közül a 21. helyen zártunk.

Az elvégzett edzésmunka alapján nagyon jó visszaigazolás volt ez a hétvége is.

A mai napon remekül kezdtünk: magabiztosan futballoztunk, szép gólokat rúgtunk, irányítottuk a játékot, nem volt kérdés, hogy melyik csapat a jobb az első meccsen. Aztán egy remek osztrák csapat következett, akiknél bőven játszottak idősebbek is, ám így is kiélezett meccset játszottunk és egyetlen vereségünket ekkor szenvedtük el. A linziek edzője azonban egytől-egyig minden játékosomhoz odament és gratulált mindenkinek! Ahogy azt már többször is hangsúlyoztam: szakvezetőként nem a helyezésben gondolkodunk sosem, hanem abban, hogy jó mérkőzéseket játsszunk – és ez meg is történt ezúttal is. Az utolsó két találkozón mi rúgtuk jobban a büntetőket: talán a csehek ellen már a rendes játékidőben is eldönthettük volna a győzelmet. A gyerekek előtt maximálisan le a kalappal – nem csak a mai, hanem az egész éves teljesítmény alapján. Nagyon jól tudnak egymásért küzdeni, és ezen a hétvégén is együtt voltunk, egyszerre dobbant a szívünk: ha egy kis szerencsénk lett volna tegnap, akkor továbbjutottunk volna a legjobb 16 közé és még jobb lett volna a srácok szájának íze, hiszen nekik mégiscsak fontos maga az eredmény. Az azonban így is biztos, hogy pozitív élménnyel térhettünk haza

– értékelte a hétvégét Faggyas Milán.