Három korábbi Illés Akadémia-nevelést igazolt le a Szombathelyi Haladás

Három korábbi Illés Akadémia-nevelést igazolt le a Szombathelyi Haladás

Mursits Roland, Nyíri Vince és Bolla Gergő is a zöld-fehéreket erősíti.

Szezonnyitó sajtótájékoztató tartott a Haladás Sportkomplexumban a szombathelyi futballklub. Séllei Árpád ügyvezető igazgató és Mészöly Géza szakmai vezető nyitógondolatait követően Németh Szabolcs vezetőedző mutatta be a nyolc új Hali-játékost, és beszámolt arról is, hogy két „ős-szombathelyi”, Németh Milán csapatkapitány és Bosnjak Predrag – az Illés Akadémia egyéni képző edzője – újabb szerződést írt alá.

Borvető Áron a III. Kerület, míg Sipos Zoltán a Szolnok házi gólkirályaként választotta Szombathelyt. Mellettük érkezett Csernik Kornél Soroksárról, Hursán György Pécsről és Vanja Zvekanov a szerb Javor Ivanjicatól.

Nagy örömmel számolhatunk be arról is, hogy három Illés Akadémia-nevelés is szerződést kapott a Halinál: Mursits Roland, Bolla Gergő és Nyíri Vince.

Mursits Rolandnak a nagypapája is a Haladás kapuját védte, ő pedig végigjárta a Lurkó-Illés Akadémia-Haladás lépcsőfokokat, és 10 éve, 2012. május 20-án a Diósgyőr 2–1-es legyőzésekor védte először a zöld-fehérek kapuját a Rohonci úton. Később játszott Békéscsabán és Cegléden, a legutóbbi három évben pedig Dorogon.

A 22 éves belső védő, Bolla Gergő 2012-től 2019-ig pallérozódott az Illés Akadémián, tagja volt a 2018-ban bajnoki címet szerző Illés Akadémia U19-nek, és az ifi BL-ben is szerepelt Németh Szabolcs csapatában. Gergő játszott már a Haladásban, hiszen egy kupameccsen szerepelt még 2017-ben, sőt az Eszék elleni stadionavatón találkozón is pályára lépett. A szlovéniai Lendva csapatát erősítette az elmúlt három esztendőben, és most hazatér.

A jövő héten lesz 21 éves a jobb oldali védő Nyíri Vince, aki U14-től U19-ig szerepelt az Illés Akadémián. Innen Dorogra került, ahol 77 találkozón játszott az elmúlt három évben.

Köszöntjük a (régi)-új játékosokat, sérülésmentes felkészülést és sikerest szezont kívánunk!