Éltek a lehetőséggel fiataljaink

Éltek a lehetőséggel fiataljaink

Pár idősebb játékostól eltekintve az U17-es csapatunkkal álltunk fel a ZTE második együttese ellen. Ennek ellenére 1–1-es döntetlennel térhettek haza akadémistáink Zalaegerszegről.

ZTE FC II. – Illés Akadémia U19 1–1 (0–0)
Illés Aka. U19, I. félidő: Kovács M. – Mayer, Váncsa, Halász, Göndör – Horváth B., Horváth H., Bunevácz – Borbács, Udvardi, Stiube. II. félidő: Pataki R. – Szvoboda, Frák, Kovács B., Nagy H. – Horváth H., Mozsár, Pruska – Zsédely, Ötvös, Nagy Zs. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Pruska (70.)

Zalaegerszegen játszotta idei első felkészülési mérkőzését a Horváth Rudolf és Horváth András edzette U19-es csapatunk, ami ezúttal sokkal inkább hasonlított az U17-es együttesünkre, ugyanis a játékosok zöme a Kovács László, valamint Nagy József irányította fiatalabb generációból került a keretbe. Ennek pedig két oka volt: az idősebbek közül nagyon sokan „játszottak fel” a Haladás felnőtt gárdájába, amely a Nagykanizsa csapatával mérkőzött meg a szombati napon. Emellett pedig sajnos még több U19-esünk bajlódik sérüléssel.  Mindezek ellenére az első félidőben egyértelműen a mieink domináltak. Akadémistáink sok helyzetet dolgoztak ki, de sajnos ezeket rendre el is puskázták. Az viszont örömteli volt, hogy végig védekezésre tudták kényszeríteni jó erőkből álló hazaiakat.

A 0–0-s állásról kezdődő második játékrész már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, ami nem is csoda, mivel szinte teljes sort cseréltek Horváth Rudolfék. A fiataljaink jól küzdöttek, de a zalaiak egy szerencsés találattal így is megszerezték a vezetést. A 70. percben aztán Zsédely Bence passzával Horváth Huni lépett ki, aki pontosan passzolt Pruska Danihoz és már lehetett is ünnepelni az egyenlítést. Mivel több találat már nem született, maradt az 1–1-s döntetlen.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl, melyen sok lehetőséget kaptak a fiataljaink. Közülük többen kifejezetten jó teljesítménnyel hívták fel magukra a figyelmet. Lehet rájuk majd az U19-es bajnoki meccseken is számítani. Az ilyen összecsapásokon lehet sokat fejlődni. A két félidő között azért nagy volt a különbség, de a srácok hozzáállásával végig nagyon elégedett voltam

– fogalmazott a mérkőzést követően Horváth Rudolf vezetőedző.