Doncsi: dupla és gólpassz, Beni: bemutatkozás

Doncsi: dupla és gólpassz, Beni: bemutatkozás

A szombati edzőmeccsen Doncsecz Levente duplázott és kiosztott egy gólpasszt, míg Nagy Benjámin debütált a Haladás–Nagykanizsa-mérkőzésen.

A Németh Szabolcs vezette Szombathelyi Haladás öt góllal győzte le az NB III Nyugati-csoportjának középcsapatát, az FC Nagykanizsát. A dél-zalaiak elleni mérkőzésen a kezdőcsapatban játszott az U19-es korosztályból Dezamits Dominik, Tarján Patrik, Simut Mario Lucas és Horváth Rajmund, míg a szünetben Doncsecz Levente és Szijjártó Ármin, a 65. percben pedig Nagy Benjámin állt be. A Haladás 5–0-ra nyert. Doncsecz Levente a szakmai stáb által kapott 45 perce alatt két gólt rúgott – ebből az első szemkápráztató volt – és egy gólpasszt is adott. A három kanadai pont begyűjtése után kérdeztük a támadót.

Az volt az elsődleges számomra, hogy segíthessem a csapatot: hogy ezt góllal vagy gólpasszal tudom megtenni, az előzetesen talán mindegy is volt, de természetesen a futball sava-borsa a gól, így ennek megszerzésére vágytam leginkább. Hogy mindkettő összejött – ráadásul gólból pedig kettő is –, annak nagyon örülök. Csapatmunkával értük el mindezt! Tagja vagyok a horvátországi edzőtáborba utazó keretnek: ott három, kiemelkedő minőségű ellenféllel fogunk találkozni. Azon vagyok, hogy minél több percet kaphassak Németh Szabolcs együttesében, ezért dolgozom minden edzésen!

Első alkalommal volt tagja a felnőtt keretnek a 2005-ös születésű Nagy Benjámin, aki belső védőként kapott szerepet a kanizsaiak elleni találkozón. Huszonöt percet játszott.

Kedden derült ki, hogy nagy valószínűség szerint kerettag leszek ezen a mérkőzésen. Nagyon örültem a lehetőségnek, óriási ajándék minden perc, amit a Haladás felnőttjei között tölthetek! Úgy ugrottam neki ennek a hétnek, hogy nincsen veszítenivalóm, ám az, hogy ennyire befogadó és pozitív közösségbe kerültem, még inkább feldobott! Öt alkalommal tudtam együtt edzeni a srácokkal, ezek között konditermi edzést, futballkondi és nagypályás játék is szerepelt. Ma pedig bemutatkozhattam, azaz belekóstolhattam én is a felnőttfutballba, és megtapasztalhattam, hogy ez mennyire más kávéház. Belső védő poszton szerepeltem – higgadt és bátor játékot kért tőlem Németh Szabolcs, aztán azt, hogy sokat beszéljek és irányítsam az előttem játszókat, és legfontosabbként, hogy élvezzem a játékot. Feladatom azonban a hétvégére is maradt még, hiszen kiesett jó pár nap az iskolából, úgyhogy most ennek a pótlására fektetem a hangsúlyt!