Első válogatottját adja az Illés Akadémia Spirit!

Első válogatottját adja az Illés Akadémia Spirit!

Sánta Bence a CS:GO-csapat tagjaként utazik a világbajnokságra!

Az Illés Akadémia Spirit történetének harmadik évében adja első magyar válogatott esport-játékosát! Az MTK Esport Aréna adott otthon a Szerencsejáték Zrt. és a HUNESZ a közös sajtótájékoztatójának: itt hirdették ki a magyar esport-válogatott világbajnokságra utazó kereteit. Számunkra is nagyon fontos pillanat volt ez, hiszen a szakosztályunk fennállásának történetében először Illés Akadémia Spirit-játékos is behívót kapott. A CSGO-csapatunk oszlopos tagja – aki már 2 éve a szakosztályunk profi játékosa – Sánta „flasi” Bence első válogatott-meghívóját kapta karrierje során. Az élő eseményen többek között Bíró Balázs a HUNESZ elnöke és Bánhegyi Zsófia a Szerencsejáték Zrt. marketing igazgatója is előadást tartott a válogatott jelentőségéről és a közös munka sikereiről.

Sánta Bence „flasi”, a december 1-12. közötti indonéziai világbajnokságon szerepel. A magyar színeket öten képviselik: a válogatás szakmai kiválasztás után történt meg. Csapatunk a play in szakaszban kezd majd az előzetes eredmények alapján. A fő célkitűzés a főtáblára való bejutás.

Az IESF által szervezett eseményen több mint 100 ország vesz részt: két év szünet után kerül sor ismét a versenyre. 2009 óta ez lesz a tizenkettedik vb, ez közül – egy kivételével – mindegyiket Ázsiában rendeztek meg. Boldogság és büszkeség – ez jellemez most bennünket. Nagyon sok sikert kívánunk a magyar csapatnak, bízunk abban, hogy szép eredményt érnek el Balin

– mondta Szabella Olivér, az Illés Akadémia Spirit megálmodója.