Haladás-Viktória: akadémista gólpassz után egy gól és egy pont az Újpest ellen

Haladás-Viktória: akadémista gólpassz után egy gól és egy pont az Újpest ellen

A szombathelyiek egyenlítő találatát Novák Luca készítette elő, Kiss-Lantos Hanna pedig kiállítást harcolt ki az 1–1-re végződő összecsapáson.

Válogatott szünet után lépett pályára a Haladás-Viktória csapata, amely az Újpest gárdáját fogadta péntek délután a Haladás Sportkomplexumban. A hazaiaknál ezúttal is többen ott voltak a keretben az Illés Akadémia növendékei közül: Varró Vera és Kránicz Viktória a kezdőben kapott helyet Markó Edina vezetőedzőtől, Kiss-Lantos Hanna, Novák Luca, Csizmadia Zsófia, Dobó-Nagy Boglárka, Németh Adél, Csejtei Emília pedig a kispadon várt bevetésre.

A vendégek egyáltalán nem feltartott kezekkel kezdték a mérkőzést, megpróbálták meglepni a zöld-fehéreket, Moldovan góljával pedig a vezetést is megszerezték a 16. percben (0–1). A hazaiak próbálták felvenni a mérkőzés ritmusát, keresték a rést a pajzson, ám finoman fogalmazva sem volt könnyű dolguk. A szünetig az eredmény már nem változott, 0–1 állt az eredményjelzőn.

A II. félidőre Urbán Viktória mellett Németh Adél is pályára lépett. Ifjú tehetségünk jól szállt be a mérkőzésbe, védekezésben és támadásban is sokat tett hozzá a játékhoz, amely ebben az időszakban már egyértelműen áttevődött a fővárosiak térfelére. A Haladás-Viktória beszorította ellenfelét, nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. Mindebből az 59. perctől már Kiss-Lantos Hanna is kivette részét. Villámléptű szélsőnk harcosan vetette bele magát a küzdelembe, a társak is használni próbálták gyorsaságát, ezzel a jobb oldalon többször is sikerült veszélyes szituációt teremteni és a védelem mögé kerülni. Tíz perccel később Varró Verát Novák Luca váltotta, aki a 75. minutumban rögtön egy gólpasszal jelentkezett: sarokrúgását Camilla Baccaro csúsztatta a kapu jobb oldalába (1–1). A szombathelyiek 2-ese asszisztja után két ígéretes szabadrúgással is veszélyeztetett, a játékszer azonban mindkét esetben kapu fölé szállt. Nem sokkal később Gődér Brigitta a kapufát találta el – szintén szabadrúgásból. Az utolsó tíz percre Csizmadia Zsófiát is pályára küldte a vasiak trénere: mindent egy lapra feltéve rohamoztak a szombathelyiek! A jó helyzetben kiugró Kiss-Lantos Hannát Nagy Szilvia csak szabálytalanul tudta megkapni, aki ezért megkapta második sárga lapját, így az utolsó percekre emberelőnybe került a Haladás-Viktória. Az igyekezet ellenére a fordítás már nem jött össze, így 1–1-es eredménnyel ért véget a Simple Női Liga 8. fordulójának nyitómérkőzése.

A zöld-fehérek a jövő héten a Simple Női Kupa küzdelmei során a Budaörs otthonába látogatnak.