Első döntetlenjét játszotta az Illés Akadémia U12

Első döntetlenjét játszotta az Illés Akadémia U12

Az egy gól most nem volt elég a győzelemhez.

Illés Akadémia U12 – ZTE FC U12 1–1 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U12:
Pálla – Novák, Szukics, Babos, Bajzek – Török, Jáger, Károlyi – Őri. Cserék: Sóvári – Fazekas, Kalmár. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Károlyi (14., 1–0)

Sérülés és betegség miatt majdnem egy kezdőcsapatnyi hiányzója volt ma Tóth Zsoltnak. A megszokotthoz képest kevésszer forogtak veszélyben a kapuk 14. percben jutottunk előnyhöz: egy remek középpályás labdaszerzés után Bajzek Benedek kiugratását jól engedte maga elé Károlyi Levente és a rárontó kapus mellett szépen lőtt a bal sarokba, 1–0.

Kiegyenlített volt a második játékrész. Érdekesség, hogy mindkét csapat szabadrúgásból veszélyeztetett, ezek – ha nem is sokkal, de – elkerülték a ketreceket.

Sajnos a térfélcsere nem sült el jól nekünk, a középkezdés után nagyon hamar betaláltak az egerszegiek. Ezek után megint olyan időszak jött, amikor a kapuk elé alig-alig kerültek a csapatok, mégis minden labdáért óriási csata folyt a pályán. Igaz volt ez a záró felvonásra is. Nem sikerült igazán nagy nyomást helyezni az egerszegiekre, akik a rombolásban remekeltek, így újabb gól nem született, 1–1-gyel zárult a mérkőzés.

Úgy éreztem magam, mint Marty McFly a Vissza a jövőbe című filmben, amikor szembesül a múltjával: két héttel ezelőtt is ehhez hasonlóan nagyon nehéz helyzetben voltunk – talán a mostani még annál is rosszabb volt. Ezúttal is köszönöm edzőkollégáim segítségét az U11-ből és az U13-ból, hiszen a fel- és visszajátszók nélkül meg sem lett volna a mai mezőnykeret. Az ellenfél célja az volt, hogy ne kapjanak gólt – ezt meghiúsítottuk, nagy volt a labdabirtoklási fölényünk, de igazi átütőerő nem volt a játékunkban, ezért nem is tudtunk többször betalálni. Sajnálom, hogy ma az igazi minőség hiányzott a futballunkból, ám gyerekekről van szó, így remélem, majd a jövő hétvégén több góllal társul a fölényünk

– mondta Tóth Zsolt, az Illés Akadémia U12 vezetőedzője.