Hajtottunk az egyenlítésért, de nem sikerült

Hajtottunk az egyenlítésért, de nem sikerült

Egy baki döntött a három pont sorsáról.

Illés Akadémia U15 – Várda LA U15 0–1 (0–1)
Illés Aka. U15:
Rapali – Mórocz (Bogdán, 23.), Hányi D., Szakály (Laczó, 66.), Angler J. – Hideg (Bosnyák Botond, 41.), Sánta, Mihály (Börczi, 58.) – Horváth Á., Németh L. (Bosnyák Bence, 66.), Csonka (Grádvohl, 58.). Vezetőedző: Szűcs János.

A középkezdés után azonnal helyzettel indítottunk: Horváth Ármin viharzott el a bal szélen, középreadását Hideg Botond tette rá, ám blokkoltak a bekkek. A 8. percben óriási védelmi ügyetlenkedés után a vendégek szerezték meg a vezetést, 0–1. A félidő felén voltunk túl, amikor egy ütközés után Mórocz Hunor maradt lent a gyepen. Felszakadt a szemöldöke, így cserélni voltunk kénytelenek. Mielőbbi jobbulást, Huni!

Fél óra telt el, amikor Csonka Alex kapott egy kiugratást a bal szélen, kicsit kisodródott, így lövését fogta a vendégek kapusa. Egy perc múlva egy várdai akció végén Szakály Zétény mentett becsúszva nagyot. A szünetre egygólos hátrányban mentünk.

Közepes színvonalú volt a második félidő is, de jóval többet tartózkodtunk a várdai kapu előtt. Egy alkalommal Rapali Zsombornak kellett nagyot védenie egy 11 méteres lövésénél. Egy jobb oldali szabadrúgás után jártunk legközelebb a gólhoz, ám Csonka Alex fejesét a léc alól kipiszkálta a vendégkapus. Tíz perccel a vége előtt Sánta Richárd célozta meg a kaput 27 méterről, de ezt is fogta a hálóőr, így nem tudtunk egyenlíteni, a kisvárdaiak elvitték a három pontot.

Nagyon nehéz ilyen helyzetben nyilatkozni. Nem érdemeltünk vereséget. Az ellenféltől azt kaptuk, amire előzetesen számítottunk. Ami nem tetszett, az az első félidő: nem azt a focit játszottuk, amit kértünk. Kevés volt a labda nélküli mozgás, passzívok voltunk, alig volt indulásunk, így könnyű dolga volt az ellenfelünknek, ráadásul egy nagy egyéni hiba után hátrányba kerültünk.  A második játékrészben voltak helyzeteink, hiszen magasabb fokozatra kapcsoltunk. Persze azzal, hogy magasan volt a védekezésünk, nekik is adódtak lehetőségeik, de ez egy ilyen mérkőzés volt

– mondta Szűcs János a találkozót követően.