Remek sikerrel indították az októbert az U19-es lányok

Remek sikerrel indították az októbert az U19-es lányok

A mieink fegyelmezett, összeszedett játékot bemutatva 2–0-ra legyőzték az éllovas Puskás Akadémiát.

Puskás Akadémia FC U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 0–2 (0–1)
Illés Aka.-Viktória FC:
Kocsi P. – Kováts A.., Csáki E., Szabó L. – Szabó F. (Csombor L., 46.), Németh M. (Novák L., 46.), Gravencz G. (Németh N., 86.), Mesterházy I. – Hécz Zs. (Gyócs-Németh C., 79.), Nagy D. – Kaszap K. (Müller Zs., 64.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Nagy D. (25., 0–1), Mesterházy I. (72., 0–2)

A rangadók hétvégéjének záróakkordjaként női U19-es csapatunk is lejátszotta Puskás Akadémia elleni mérkőzését, ezúttal Felcsúton nézett farkasszemet a két együttes.

Nem igazán kezdtük jól a találkozót, ellenfelünk tűnt frissebbnek, mélységi beindulásaik pedig rendre veszélyesek voltak. Ennek ellenére mi szereztük meg a vezetést, a 25. percben Nagy Dorottya köszönt be! Előnyünket aztán sikerült is megőriznünk a szünetig, ami azt jelentette, hogy 0–1-nél harsant fel a második felvonás kezdetét jelző sípszó. Az idő nekünk dolgozott, a Puskás Akadémiának pedig mennie kellett előre, hogy legalább az egyik pontot otthon tudja tartani. Ehhez természetesen nekünk is volt egy-két szavunk, nagyon stabilan, fegyelmezetten védekeztünk, így aztán nem is tudta feltörni a reteszt a házigazda. Sőt, a 72. percben Mesterházy Ivett gyönyörű góljával már kétgólos volt a különbség (0–2). Ezt követően még jobban megnyugodtunk, kontrolláltuk a találkozót, s végül 2–0-s idegenbeli sikerünknek köszönhetően nagy skalpot gyűjtöttünk be.

Nagyon értékes győzelmet arattunk, annak pedig külön örülök, hogy hátul nullára le tudtuk hozni ezt a mérkőzést. Döcögősen indultunk, éppen azelőtt váltottam volna játékrendszert, hogy megrúgtuk az első gólt. Ezt végül még a középkezdés előtt meg is tettük, átálltunk négy védős rendszerre, ezáltal a mélységi indításaikat, valamint a szélsőjátékukat is jól le tudtuk védekezni. Ha a játék képét nézzük, talán támadóbb szellemben játszott a Puskás, azonban teljes mértékben kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Úgy alakult a találkozó, ahogy azt elterveztük! A 72. percben aztán megrúgtuk a másodikat is, így nagyon szép győzelmet arattunk. Gratulálok a lányoknak

– összegzett a felcsúti kilencven perc után Tebeli György.