Bronzérmet szerzett az Illés Akadémia U15

Bronzérmet szerzett az Illés Akadémia U15

A leány U15-ös korosztály részére második alkalommal megrendezett Savaria Nemzetközi Ifjúsági Tornán négy csapattal játszottak Ferencsik Evelin tanítványai.

Igazi hősök leány U15-ös csapatunk játékosai! Imre Blankáék a II. Savaria Nemzetközi Ifjúsági Leány Labdarúgó Tornán játszott harmadik mérkőzésükön nem csak a címvédő horvát ŽNK Čakovec Medimurje játékosaival, de az özönvízszerű esővel is küzdve arattak gólzáporos győzelmet.

Illés Akadémia-Viktória U15 – ŽNK Medimurje Čakovec U15 4–0 (3–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Gertner L. – Doncsecz A., Kopfsteiner Sz., Nisztor M., Schőnig R. – Bihari P., Palatin D., Karancsi E. – Sipos-Kis V., Horváth A., Bihari Cs. Cserék: Imre B., Bedőcs L. S., Első H., Stróbli K., Imre A., Harmath R. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Karancsi E., Bihari P., Horváth A., Imre B.

Az Illés Akadémia-Viktória gárdája szinte a kezdősípszótól fölényben játszott. A mieink többet birtokolták a labdát, látványos támadásokat vezettek és Karancsi Emma szép átemelésével hamar előnyt is szereztek. A folytatásban Bihari Patrícia rúgott átlövésből gólt, majd még az első félidőben Horváth Amira növelte tovább előnyünket. A második játékrészben Imre Blanka szemfüles gólja állította be a végeredményt.

A torna utolsó találkozójának tétje a második hely megszerzése volt.

Illés Akadémia-Viktória U15 – FC Tatran Presov U15 0–2 (0–2)
Illés Aka.-Viktória U15
: Gertner L. – Doncsecz A., Derényi A., Schőnig R., Nisztor M. – Bihari P., Karancsi E., Harmath R. – Stróbli K., Első H., Sipos-Kiss V.  Cserék: Imre A., Imre B., Horváth A., Palatin D., Bedőcs L.S., Bihari Cs., Kopfensteiner Sz. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.

Igazi ki-ki mérkőzést játszottak U15-ös leányaink a II. Savaria Nemzetközi Leány Labdarúgó Torna utolsó fordulójában, ahol a tét a rangos viadal második helye volt a szlovák Tatran Presov (Eperjes) csapata ellen. A két együttes egyaránt két-két győzelemmel és egy vereséggel állt a találkozó előtt, a képlet pedig egyszerű volt: amelyik csapat nyer, biztosan ezüstérmes lesz. Ehhez a vendégek kerültek közelebb, akik hamar kétgólos előnyre tettek szert. Méghozzá két gólfelelősük, köztük a később a torna legjobb játékosának is megválasztott Laura Bucková hathatós közreműködésével. A mieinknek innentől kezdve menniük kellett az eredmény után, ennek megfelelően nagy erőket mozgósítottak a szépítés érdekében. A korábbi mérkőzések érezhetően benne voltak a lábakban, a lányok azonban mindennek dacára remek hozzáállással mentek előre. A zöld-fehér találat ugyan nem jött össze, a találkozót az eperjesiek nyerték 2–0-ra, csapatunk azonban gyönyörű eredményt elérve a torna harmadik helyét szerezte meg, ráadásul Gertner Luca révén itthon maradt a torna legjobb kapusának járó különdíj.

Egy picit frissebbnek éreztem a vendégcsapatot ezen a mérkőzésen, de ennek ellenére abszolút dicséret illeti a lányokat. Voltak olyan periódusok, amikor kifejezetten jól játszottunk, a lehetőségeink megvoltak és megtettünk mindent annak érdekében, hogy a mi nyakunkba kerüljön az ezüstérem

– értékelt a találkozó után Ferencsik Evelin.

A II. Savaria Nemzetközi Leány Labdarúgó Torna végeredménye:

1. Spartak Trnava (szlovák)

2. FC Tatran Presov (szlovák)

3. Illés Akadémia-Viktória

4. ŽNK Medimurje Čakovec (horvát)

5. ŽNK Radomlje (szlovén)

 

A torna különdíjasai:

A torna legjobb kapusa: Gertner Luca (Illés Akadémia-Viktória)

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Laura Bucková (FC Tatran Presov)

A torna legjobb góllövője: Pamela Tanková (Spartak Trnava)