Nyert és rekordokat döntött a Haladás

Nyert és rekordokat döntött a Haladás

Hét Illés Akadémia-játékos, hat Hali-gól.

A válogatott-mérkőzés miatti kéthetes szünetben a támadójátékot gyakorolta a Szombathelyi Haladás – ez már a találkozót követő sajtótájékoztatón derült ki. És ezek a gyakorlatok a mérkőzésen is ültek, hiszen a vasiak hatszor találtak be! Éppen két napja posztolhattunk arról, hogy kereken 5 évvel ezelőtt, 2017. november 25-én szerepeltek a zöld-fehérek először bajnokin a Haladás Sportkomplexumban, és Mészáros Karol, valamint az Illés Akadémia-növendék Kiss Tamás góljaival 2–1-re legyőzték a rekordbajnok Ferencvárost. Azóta sok víz lefolyt a Perinten, ám ötnél több találatot bajnoki meccsen még nem szerzett a Haladás, és olyan bajnoki sem volt, amin hétnél több gól született volna! Most ez mindkettő megdőlt, hiszen Michal Hipp tanítványai 6–4-re győztek a HR-Rent Kozármisleny ellen!

A szombathelyiek Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Tóth M. – Csernik, Rácz, Derekas, Doktorics – Molnár R. tizeneggyel kezdtek, azaz a kezdőben Simut Mario Lucas, Tóth Máté, Rácz Barnabás és Doktorics Áron személyében négy egykori növendékünk, valamint Bosnjak Predrag személyében egyéni képző edzőnk kapott szerepet. A padról a meccs során Horváth Rajmund, Tarján Patrik és Nyíri Vince álltak be. Kerettag volt, de nem játszott ma Mursits Roland és Bolla Gergő, míg a vendégeknél Somogyi Máté.

Hamar vezetéshez jutott a Hali Rácz Barnabás magabiztos 11-ese után, ám a Kozármisleny átvette az irányítást és egyenlíteni is tudtak a baranyaiak. Újabb rekord született ezek után: a középkezdéstől számítva 9 másodperc kellett a vasiaknak a gólhoz: Csernik Kornél passzát Molnár Rajmund váltotta 2–1-re! Újabb akció végén Doktorics Áron is feliratkozott a góllövők közé, majd sokadik szöglet utáni találatát kapta csapatunk, ám erre Derekas Zoltán és Molnár Rajmund révén még az első félidőben válaszoltunk, így 5–2-vel mehettünk szünetre.

Derekas a fordulás után is betalált, sőt, a csereként beálló és így a 2,5 hónap után visszatérő Horváth Rajmund is közel járt ehhez, ám a kapufa kisegítette a mislenyieket. Akik nem adták fel, mentek előre becsülettel, még kétszer eredményesek voltak, így a Haladás végül 6–4-re győzött.

Professzionális bajnoki mérkőzéseken több rekord is született: a Haladás először ért el 6 gólt hazai pályán a Haladás Sportkomplexumban, egy mérkőzésen először született 10 gól, és a vasiak megszerezték a Rohonci úti új stadion leggyorsabb találatát is.