Elindult a 2023-as magyar FIFA-szezon

Elindult a 2023-as magyar FIFA-szezon

A héten is több szakosztályunk versenyzett a hazai és külföldi bajnokságokon. Különlegesség, hogy elindult a 2023-as magyar FIFA-szezon is, melyben két divízió is indult a HUNESZ Masters FIFA és a HUNESZ Challengers FIFA osztálya is. Az első osztályba, a Masters-be csak meghívással lehetett bekerülni, az elmúlt 3 év teljesítményei alapján, de legfőképp a tavalyi eredményeket nézve. A két játékosunk, Berti és Balu közül ide Berti kapott meghívást, hiszen régebbi motoros, több jó eredménye van. De Balut sem kell félteni, hiszen ő majd a Challengers osztályban bizonyít először és innen juthat fel.

Meg is volt az első négy meccsnap, ahol Berti egy közepes kezdés után végigtarolta a mezőnyt… A négy oda-visszavágós küzdelem nyolc meccséből kettőt veszített el (szoros meccseken 2–0-ra és 2–1-re), egyszer játszott döntetlent (2–2), míg öt találkozót fölényesen nyert meg. Sajnos az egyik vereség és a döntetlen Szoboszlai Dominik esportcsapata, a DomiNation Esport játékosa, Sero ellen esett meg, ami azt jelentette, hogy ellene összesítésben veszített és nem szerzett pontot Berti.

Berti további mérkőzései, amelyeken győzelmet aratott:

  • GrislyJam (DVSC) 8–2
  • Radibiceps (Békéscsaba) 7–1
  • Horvaathgabor (MTK) 7–4

Jelenleg így Berti 3 győzelemmel és 1 vereséggel áll +13-as gólkülönbséggel. És emellett egyébként a hétvégi Weekend League-n 19–1-et ment, pontosan úgy, mint másik csapattagunk, Balu! Zárójelben jegyezzük meg, hogy a másodosztály bejelentésével, a feltörekvő tehetségeknek is lehetőségük van hivatalos magyar FIFA-versenyen részt venni, ennek apropóján hamarosan egy harmadik FIFA-játékossal is bővül a csapatunk, de róla még nem rántjuk le a leplet, legyen meglepetés az első Challengers versenyig!

A Rainbow 6: Siege szakágunk sem unatkozott. Mióta bejelentettük igazolásukat, el is indult a Talent League sorozat, melyben két meccsnapot tartottak. A csapatunk mindkettőt behúzta 7–2-es és 7–4-es eredménnyel, melynek köszönhetően a tabella élén állunk jelenleg. A csapatunk indult a nemzetközi nyílt selejtezőkön is, mely a Pro League-be, a legmagasabb ligába vezet, azonban sajnos a második fordulóban egy nagyon szoros 6–8-as eredménnyel véreztünk el. A Talent League azonban folytatódik, jön továbbá az Axxial Lan is Budapesten, a LouvardGames a belgiumi Charleroi-ban, illetve indul az Magyar Nemzeti Esport Bajnokság szezonja is, tehát sűrűsödik a versenyszezon a virtuális katonáink számára is.