Katona István talán már törzsgárdatagnak számít

Katona István talán már törzsgárdatagnak számít

Nagyon úgy néz ki, hogy az Illés Akadémia támadója tagja lesz majd a májusi hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságon szereplő magyar korosztályos válogatott keretének.

Ennek esélyeiről a legutóbbi edzőtábor után beszélgettünk növendékünkkel.

Négynapos edzőtáborozáson vehettem részt a keret tagjaként Telkiben. Vasárnap érkeztünk, amikor a szokásos regeneráció szerepelt a programban. Ennek az az oka, hogy közülünk sokan szombaton játszottak a korosztályos bajnokságban, de többen a vasárnapi NB III-as pontvadászatban léptek pályára.

Milyen foglalkozások voltak a programban?

Főként taktai elemeket gyakoroltunk. Ezek nem jelentenek túlságosan nagy terhelést. Például különböző szabadrúgás-variációkat is átvettünk. Lényegében végig a szerdai mérkőzésre készültünk.

Milyen volt a hangulat? Kivel voltál egy szobában?

Nagyon jó volt ezúttal is a légkör, pedig tényleg komoly versenyhelyzet van a kereten belül, mivel mindenki szeretne bekerülni a hazai Európa-bajnokságon szereplő együttesbe. Amúgy a debreceni Hornyák Csaba volt a szobatársam.

Hogy érzed: miként állsz ebben a bizonyos versenyben?

Most már mondhatni, hogy kialakult egy mag, aminek érzésem szerint én is a tagja vagyok. Egyre jobban megismerjük egymást. Úgy tudom, hogy Belvon Attila szövetségi edző sem igen akar már ezen változtatni. Nem bízom el magamat, de nagyon reménykedem abban, hogy az Eb-n is számít majd rám.

Milyen volt a norvégok ellen 1–0-ra elveszített felkészülési mérkőzés?

Végig egyenlő erők küzdelme volt. Mindkét csapatnak adódtak helyzetei, melyek közül ők egyet gólra váltottak. Szerintem nem volt különbség a felek között, partiban voltunk velük.

Te a 78. percben álltál be, hogyan értékelnéd a saját teljesítményedet?

Próbáltam sokat hozzátenni a játékunkhoz, de nem igazán kerültem helyzetbe. Becsületesen „kergettem” a labdát, de ezen a meccsen inkább a küzdelem dominált. A norvégok erősek és gyorsak voltak.

Ha minden igaz, akkor már csak egy edzőmeccs lesz a kontinens torna előtt.

Igen, ezt én is így tudom, de az ellenfél még szervezés alatt áll. Az a mérkőzés amúgy áprilisban lenne. Aztán május elején lesz még egy háromnapos összetartás, majd pedig következik az U17-es Európa-bajnokság, melynek reményeim szerint én is aktív résztvevője lehetek majd.