Elhozta a három pontot Kecskemétről az U14

Elhozta a három pontot Kecskemétről az U14

Hosszú idő után nyert ismét az U14-es korosztály.

Kecskeméti TE LA U14 – Illés Akadémia U14 1–2 (1–1)
Illés Aka. U14.: Tama – Szijjártó Áron (Bécsy, 50.), Blum, Takács, Kelemen – Palkó, Mayer (Szalay, 65.), Németh R. – Őri, Szijjártó Ábel, Abért (Vert, 57.). Vezetőedző: Catalin Azoitei.
Gólszerzők: Palkó (27., 1–1), Szijjártó Ábel (68., 1–2)

A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta be az Illés Akadémia U14-es csapata Kecskeméten. A nagy tét miatt mindkét gárda idegesen kezdett, majd ezt követően fiataljaink kerültek fölénybe. Éppen ezért is jött teljesen váratlanul a vendéglátók gólja, melyet egy komoly egyéni hiba előzött meg. Szerencsére nagyon gyorsan sikerült Palkó Áron találatával egyenlíteni. A félidő hajrájában Őri Bálint lábában volt a vezetésünk, ám sajnos ott is maradt.

Az 1–1-es állásról kezdődő második játékrészben végig Catalin Azoitei legénysége irányította a történéseket, és a 68. percben egy szép akció végén Szijjártó Ábel mattolta a hazaiak hálóőrét – mint később kiderült, ezzel be is állította a 2–1-es végeredményt.

Tudtuk, hogy igen fontos mérkőzés vár ránk és ennek megfelelően készültünk is rá. Ugyan a 22. percben hátrányba kerültünk, de a bekapott gól nem törte meg a srácokat, és gyorsan jött az egyenlítés. Ezt komoly pozitívumként kell értékelni. A szünet után látszott, hogy nekünk áll a zászló, és Szijjártó Ábel találatának köszönhetően meglett a győzelem is. Az ő visszatérése egyébként minőségi javulást eredményezett a játékunkban. Örülünk a három pontnak és gratuláció a fiúknak

– mondta a találkozót követően Tóth Zsolt edző.