Ausztriában szerepelt az Illés Akadémia U19

Ausztriában szerepelt az Illés Akadémia U19

A Sturm Graz vendégeként játszott Horváth Rudolf és Horváth András együttese.

SK Sturm Graz U18 – Illés Akadémia U19 3–2 (0–1)
Illés Aka. U19: Kovács D. – Horváth K., Tóth K., Váncsa, Stifter (Máté, 80.) – Horváth H., Rosner, Bunevácz, Sabia (Szabó L., 60.) – Tama, Borbács (Horváth B., 75.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Borbács (35., 0–1), Horváth H. (80., 2–2)

Mivel a Szombathelyi Haladás székesfehérvári meccsén többen is szerepeltek az Illés Akadémia U19-es együtteséből, Horváth Rudolf U17-es és U16-os játékosokkal egészítette ki a keretét. A Sturm az egyik legjobb osztrák akadémia, így kiélezett meccs várt a zöld-fehérekre. A változás játékból az első félidőben mi jöttünk ki jobban: egy bedobás-variáció után Bunevácz Bence gyorsított rá, a védelemre vezette a labdát, kitett azt a balösszekötő helyén érkező Borbács Ádámnak, aki egy visszahúzós csel után kilőtte jobb felső sarkot. Fordulás után még magasabb fokozatba kapcsoltak a csapatok, és a gráciak kétszer is betaláltak. Nem adták alább a szombathelyiek sem, és a 80. percben sikerült egyenlíteni. Horváth Hunor állt a szabadrúgáshoz letett labda mögé, és 20 méterről a rövid felsőbe tekert, 2–2. Hogy az osztrákok sem rosszak ebből a műfajból, azt a végén bizonyították, így 3–2-re megnyerték a jó iramú találkozót.

A mérkőzés előtt már büszkeséggel töltötte el a stábot és a csapattársakat, hogy Székesfehérváron a Haladás színeiben hat játékosunk szerepelt Németh Szabolcs csapatában, és hogy milyen remekül helytálltak a Videoton ellen 1–1-re végződő találkozón. Ma a Strum elleni meccsre fiatal játékosokkal érkeztünk, akik közül többen lehetőséget kaptak ma kezdőként. Végig nyílt, kiélezett csatát vívtunk, mi szereztük meg a vezetést, aztán fordítottak a hazaiak, de kiegyenlítettünk. Végül a 90. percben egy szabadrúgással nyerték meg a mérkőzést az osztrákok. Meglátásom szerint ebben az összetételben is jól játszottunk, többen felhívták magukra a figyelmet. Az U19-esek – akik eddig kevesebbet szerepeltek – nagyon szerettek volna bizonyítani és ezt meg is tették

– értékelt Horváth Rudolf a nemzetközi felkészülési meccset követően.