Egykori egyetemisták előadása az Illés Akadémiáról

Egykori egyetemisták előadása az Illés Akadémiáról

Bakos Roland és Keszthelyi Dávid mutatták be az Illés Akadémiát az ELTE-SEK hallgatóinak.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központjának másodéves sportszervező hallgatói látogattak az Illés Akadémiára. Amellett, hogy megismerhették az épületet, előadást is hallhattak az elmúlt 13 évről, és persze a jövőről is.

A sporttudományi intézet adjunktusa, Sákovics Péter tanár úr „szervezte ki” ezt az órát az egyetem falain kívülre, igazán összekötve az elméletet és annak gyakorlati megvalósulását.

Az előadás során a hallgatóság megismerkedhetett az Illés Akadémia életével: a létesítményekkel (jelenlegiekkel és az újakkal), a kiemelt státusszal és annak lehetőségeivel. A két előadó, Bakos Roland szakmai igazgató és Keszthelyi Dávid igazgatói asszisztens külön kitértek arra, hogy mit is jelent a sportszervezők munkája. Miként lehet a problémákat megoldani, milyen rögtönzésekre „kényszeríti rá” az élet a technikai vezetőket, mennyi türelemre van szükség, és hogyan lehet jó és gyümölcsöző kapcsolatokat kiépíteni. Hogy milyen sokrétűek a feladatok: az átigazolások lebonyolításától, az értekezletek megszervezésén át, az MLSZ-szel való kapcsolattartásig.

Talán ez a kihelyezett óra is segíthetett megerősíteni a jelenlegi hallgatókat abban, hogy jól döntöttek, amikor ezt az egyetemet és ezt a szakot választották – példaként több mint egy tucatnyi, jelenleg az Illés Akadémián dolgozó, korábban az egyetem padjait koptató szakember jelenthet „referenciát” számukra.