Egy góllal győzött az U19-es csapatunk

Egy góllal győzött az U19-es csapatunk

Remek első félidőt produkáltak Szecsődiék.

Illés Akadémia U19 – Puskás Akadémia U19 1–0 (1–0)
Illés Aka. U19.: Simon B. – Auer, Bokor, Debreceni, Balogh F. – Szecsődi, Illés, Schuszter (Csomós, 62.) – Doktorics, Volter (Vajda, 75.), Kállai K. (Basics, 87.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Doktorics (16., 1–0)

Horváth Rudolf a Simon B. – Auer, Bokor, Debreceni, Balogh F. – Szecsődi, Illés, Schuszter – Doktorics, Volter, Kállai K. tizeneggyel kezdett. Napos időben indult a találkozó, és rögtön nagy zöld-fehér helyzettel. Kállai keverte meg a Puskás védelmét a 16-os jobb szélén, középre ívelt labdájára pedig Doktorics érkezett, de fejesét szögletre tolta a vendégkapus. A 7. percben Schuszter számította ki remekül, hogy a vendégvédő röviden bólintja haza a labdát, átemelte a hálóőrt, de a visszaérő bekk a gólvonalról kifejelte a játékszert, amit hiába szedett össze Volter, támadónk a rövid sarok mellé lőtt az ötös sarkáról. A lendületes szombathelyiek a 16. percben szerezték meg a vezetést: Kállai ment a bal szélen, középre lőtt labdáját pedig Doktorics 6 méterről ballal kapásból nagy erővel a jobb felső sarokba rúgta, 1–0. A gól után is mi voltunk aktívabbak, annak ellenére, hogy egy fejest fognia kellett Simon Barnának. A 23. perben Doktorics szögletét Bokor fejelte kapura, amit a gólvonalról vágtak ki a védők, a visszaszerzett labdát pedig Volter vágta a jobb oldali kapufára. A 40. percben Auer vágott le óriási sprintet egy előrevágott labdára, de egy kicsit elhamarkodott volt, és a 16-os vonaláról a kapus kezébe lőtt. Az első félidőt egy ballábas Doktorics-lövés zárt le, védett a vendégkapus.

Szünet után kevesebb helyzetet láthattunk, a játék kiegyenlítettebbé vált. Volt időszak, amikor többet volt a labda a vendégeknél, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A zöld-fehérek védekezése remekül összeállt, már a középpályán igyekeztek a mieink megállítani a felcsútiakat.

Az Illés Akadémia győzelme teljesen megérdemeltnek bizonyult, Horváth Rudolf együttese harmadik találkozóját is megnyerte 2020-ban.

A vezetőedző így látta a találkozót:

Kiemelkedő első félidőt produkáltunk, tulajdonképpen csak azt sajnálhatjuk, hogy nem tudtuk megrúgni a második találatot, és ezzel már akkor lezárni a meccset. Szervezettek voltunk a fordulás után, és a győzelmünk nem forgott veszélyben. Nagyon örülök a harmadik sikernek, de holnaptól már a jövő heti, MTK elleni idegenbeli mérkőzésre készülünk.