Egyik csapat sem tudott betalálni

Egyik csapat sem tudott betalálni

A listavezető Kisvárdát fogadta az Illés Akadémia U17.

Illés Akadémia U17 – Várda LA U17 0–0
Illés Aka. U17:
Németh H. – Bodrogi, Stefanich, Csörnyei – Baján (Smeringa, 88.), Lehel (Szentkirályi, 70.), Bolla B., Bíró (Takács-Földes, 70.), Deme – Wolf (Bonchis, 54.) – Katona (Palkó, 46.). Vezetőedző: Kovács László.

A listavezető érkezett Szombathelyre: ősszel és tavasszal is Szabolcsban találkoztak a csapatok, mindkétszer a várdaiak nyertek 2–1-re. Az első negyedóra meddő Illés mezőnyfölényt hozott, a legnagyobb lehetőségünk a 10. percben volt, amikor egy kisszöglet után Wolf Gergő 16 méteres lövését kellett fognia a kisvárdai kapusnak. Kisebb lehetőségek voltak mindkét oldalon: egy alkalommal egy vendégkorner után előbb Németh Hunor hárított, majd Stefanich Mirkó mentett nagyot: a piros-fehérek inkább a rögzített szituációk után voltak veszélyesek. Kiélezett, sok fizikális párharccal tarkított volt az első félidő, kevés helyzettel…

Hasonlóan az első félidőhöz a második elején is gyűrték egymást a felek. Egy óra elteltével Lehel Roland passzából Bíró Zsolt iramodott meg, akit a 16-oson belül felrúgtak, 11-es! Bonchis Olivér a bal alsó sarokra célzott, amit megérzett a vendégkapus, és el is érte a labdát. Nem sokkal később a másik oldalon Németh Hunornak volt dolga, nagyot védett egy 24 méteres átlövést követően. A 72. percben Takács-Földes Olivért került nagy helyzetbe egy kavarodás után, azonban lövésébe a kapus beledobta magát bravúrosan.

Összességében kiegyenlített párharcot hozott a mérkőzés, a játékosok dolgát abszolút megnehezítette az időjárás, ez pedig rontott a játék minőségén.

A mai meccsen egy igazságos döntetlen született. A listavezető ellen nagy erőket vonultattunk fel, szerintem egyenrangú ellenfelek voltunk. Sebességben, dinamikában, játékban ugyan voltak egyénileg különbségek, de ezt ügyesen kompenzáltuk egységben, csapatszinten. Nagyon jól működött a védekezésünk. Ha értékesítjük a 11-est, akkor még nyerhettünk is volna, de az összkép alapján reális végeredmény született

– értékelte a mérkőzést Kovács László vezetőedző.