Egygólos vereség Fehérváron

Egygólos vereség Fehérváron

Kapura nem tudott különösebb veszélyt jelenteni az Illés Akadémia U17.

MOL Fehérvár FC U17 – Illés Akadémia U17 1–0 (1–0)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Szentkirályi (Bíró Zs., 41.), Stefanich, Csörnyei, Deme – Bodrogi, Smeringa, Bonchis – Lehel (Horváth B., 56.), Takács-Földes (Skravanek, 65.), Wolf (Sabia, 65.). Vezetőedző: Kovács László.

Fej-fej mellett haladt az ősz során az Illés Akadémia és a MOL Fehérvár csapata: a piros-kékek végül a 11 meccs alatt egy ponttal tudtak többet begyűjteni, mint a 16 egységig jutó szombathelyiek. Az akkori találkozón mindkét együttes gólratörő játékkal rukkolt ki, végül mi győztünk 5–3-ra.

Ezúttal Székesfehérváron rendezték meg a mérkőzést, aminek első félideje a hazaiak fölényét hozta. Ez pedig gólban is bemutatkozott, ugyanis egy 20 méteres átlövésgóllal a Fejér vármegyeiek kerültek előnybe.

Tudtunk váltani, és a szünetet követően megfordult a játék képe. Egyértelműen nálunk volt többet a labda, ám a 16-os környékén nem tudtunk váratlant húzni, így nem is tudtunk veszélyesek lenni a hazaiak kapujára. Mindez azt jelentette, hogy egygólos vereséggel kezdődtek el az Illés Akadémia U17 számára a 2023-as tétmérkőzések. A jövő héten a Ferencváros ellen hazai környezetben lesz lehetőségünk javítani.

Az első félidőben a hazaiak játszott fölényben: mind labdabirtoklásban, mind előrejátékban jobbak voltak nálunk – ez pedig gólban is megmutatkozott. A szünet után nyomás alatt tartottuk a piros-kéket, közben persze figyelnünk is kellett, mert a Vidi kontráiban mindig benne volt a veszély. Mi kimondott helyzetig nem jutottunk el, távoli lövésekkel próbálkoztunk és pontrúgások után voltak csak lehetőségeink. Az összkép alapján a fehérváriak rászolgáltak a győzelemre

– összegzett Kovács László a mérkőzést követően.