Beköszöntünk az elején és a végén is

Beköszöntünk az elején és a végén is

Tóth Zsolt együttese öt gólt szerezve győzött az ETO vendégeként.

ETO FC Győr U12 – Illés Akadémia U12 1–5 (1–2, 0–0, 0–0, 0–3)
Illés Aka. U12: Dudás – Majlinger, Molnár B., Hányi, Lajos – Novák B., Németh L., Lengyel – Mihók. Cserék: Kovács V. – Boda, Tóth N., Németh N., Baranyi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Lajos (2., 0–1; 63., 1–3), Mihók (12., 1–2), Baranyi (67., 1–4; 77., 1–5)

Hasonlóan az U13-asokhoz, a nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadók közül az U12-eseknél is a harmadik rendezték már meg a 2022/2023-as kiírásban. A szombathelyiek Győrben nyertek még októberben 2–1-re (gólszerzőink: Baranyi Borisz és Németh Levente), míg Vasban Rába-parti diadalt jegyezhettünk fel (2–3, Lengyel Ágoston és Németh Levente). Ezúttal Győr volt a helyszín.

Az első 20 perc gólváltásról szólt, megspékelve nagy Illés Akadémia-fölénnyel. Egy labdaszerzés után Lajos Patrik ívelt a kapuba, ám ezek után egy átlövéssel gyorsan egyenlítettek a hazaiak. Bő tíz perc után visszavettük a vezetést: Mihók Martin egy remek csellel ültette le a védőjét és szép gólt lőtt, így 2–1-es előnnyel mehettünk szünetre. Már-már nyomasztó volt a fölényünk ebben az etapban. Ám az ETO tudta rendezni a sorait, némi mezőnyfölényt is kialakítottak ezek után, míg mi veszélyes támadásokat vezettünk. Voltak lehetőségek mindkét kapu előtt, ám gól a két középső etapban nem esett.

Az utolsó felvonásban ziccert alakítottak ki a hazaiak és kapufát is lőttek, közel voltak az egyenlítéshez. Ám ezen a rangadót gólt már csak mi szereztünk! Előbb Mihók Martin passzát Lajos Patrik értékesítette: 3–1 ide, és ezennel vissza is vettük a játék irányítását. Lajos Patrik középreadását Baranyi Borisz fejelte a léc alá, majd pedig a hajrában Mihók Martin tálalt Baranyi Borisz elé, akinek első lövését védte a kapus, ám a kipattanót értékesítette játékosunk, megduplázva góljai számát és kialakítva az 5–1-es végeredményt.

Nagy győzelem ez, ötöt rúgtunk a Győrnek idegenben! Ritka és rendkívül pozitív dolog! Amióta a gyerekekkel vagyok, a mai első volt a legjobb 20 percünk, agresszíven letámadtunk, ezzel megleptük őket. Nem volt félnivalónk, van sebességünk, agresszivitásunk és kreativitásunk – ezt a szellemiséget adták vissza a srácok! Az öt gólból hármat a támadózónában való labdaszerzésből értük el. Amikor az ETO volt fölényben, szervezetten védekeztünk, aztán 2–1-nél valóban benne lógott a levegőben az egyenlítés, ám a fordulópontokból ezúttal mi jöttünk ki jobban, így megérdemelt győzelmet arattunk. Örülök, hogy ezek a gyerekek hétről-hétre megmutatják, milyen kvalitás rejlik bennünk, bizonyítják, mire képesek, hogy milyen komoly karaktere van az Illés Akadémia U12-nek. Gratulálok az ETO-nak is, a bajnokság két legjobb csapata játszott ma

– mondta Tóth Zsolt a mérkőzést követően.