Egyértelmű Rapid-siker

Egyértelmű Rapid-siker

Csupán a 25. percig tudta tartani magát U16-os együttesünk a nagyon komoly erőket felvonultató osztrák gárda ellen.

Rapid Wien U16 – Illés Akadémia U16 8–0 (2–0)
Illés Aka. U16.:
Farkas – Abért B., Tóth Á., Gyapjas, Erdei – Palkó, László, Zsiga – Pécskai, Szakasics, Szabó B. Cserék: Pfeiffer – Pénzes, Blum, Németh R., Rózsa, Vér, Pljesovszki, Bene, Abért O. Vezetőedző: Sátori Barnabás.

Lényegében már az első pillanatokban magukhoz ragadták a kezdeményezést a komoly erőket felvonultató osztrákok és gyorsan jelentős mezőnyfölényt harcoltak ki. A mieink a 25. percig bírták a nagy nyomást, ám akkor megszerezték a vezetést a bécsiek, akik előnyüket a félidő végéig egy 11-est értékesítve meg is duplázták.

A 2–0-ás Rapid-vezetésről kezdődő második játékrész sajnos még egyoldalúbbra sikeredett és így a találkozó 8–0-ás osztrák győzelemmel ért véget.

Már a mérkőzés elején érezhető volt, hogy egy nálunk erősebb csapattal találkozunk. Az első félidőben volt még pár labdaszerzésünk, amiből helyzetekig is eljutottunk, de ettől függetlenül ebben a játékrészben is a Rapid dominált. Szünet után viszont még jobban kijött a két gárda közötti minőségbeli különbség. Sajnos azt kell mondanom, hogy az osztrák együttes ilyen arányban is megérdemelten nyert

– fogalmazott a mérkőzést követően Sátori Barnabás vezetőedző.