Akár a döntetlenre is rászolgáltunk volna

Akár a döntetlenre is rászolgáltunk volna

Kifejezetten jól helytállt U15-ös csapatunk az osztrák Rapid hasonló korosztályú együttese ellen.

Rapid Wien U15 – Illés Akadémia U15 3–1 (1–0)
Illés Aka. U15.:  Németh B. – Kiss B, Krone, Bolla Á., Kelemen – Meskó, Sági, Söptei – Sipos-Kiss, Liplin, Szele. Cserék: Őri K., Tasnádi, Szilvási, Molnár L., Klement, Virág, Tóth E., Hende, Markó. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Virág (50., 11-esből, 1–1)

Kifejezetten jól kezdték a mérkőzést Németh Richárd és Varga Roland tanítványai, akik az első 25 percben sokkal többet birtokolták a labdát, és nem egy komoly ziccert is kidolgoztak. Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy a levegőben lógott a vezető találatunk. Az első félóra vége felé azonban egy komoly védelmi hibánkat kihasználva bevették a bécsiek Németh Bence kapuját. A bekapott gól pedig alaposan megfogta a mieinket, így a szünetben is az osztrákok mentek 1–0-ra.

A második játékrész elején a csereként beálló Virág Ádám harcolt ki egy 11-est, amit annak rendje és módja szerint értékesített is, ezzel pedig 1–1-re alakította az állást. A folytatásban ugyan a vendéglátók voltak mezőnyfölényben, ám akadémistáink kontrái is jelentős veszélyt hordoztak magukban. Újabb gólt, gólokat azonban csak a Rapid szerzett, így a rendkívül küzdelmes, színvonalas derbit az osztrák gárda nyerte 3–1-re.

Reálisan nézve akár még a döntetlent is kiharcolhattuk volna a fizikálisan rendkívül erős bécsi csapat ellen. Úgy gondolom, hogy rendkívül hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk egy nagyon jó együttes ellen. Az ilyen találkozókon lehet sokat fejlődni. A srácok teljesítményével és hozzáállásával is elégedett lehetek

– nyilatkozta a derbi lefújását követően Németh Richárd vezetőedző.