Abszolút kiegyenlített találkozó volt

Abszolút kiegyenlített találkozó volt

Sajnos azonban csak a Rapid talált be a stájerországi találkozón.

SK Rapid Wien U19 – Illés Akadémia U19 2–0 (1–0)
Illés Akadémia U19: Molnár-Végh – Frák, Kozári, Kovács B., Stifter – Szvoboda, Kovács P., Mozsár – Mayer, Taipi, Horváth J. Cserék: Tama, Ötvös, Pruska, Zsédely, Bonyhárd, Halász, Váncsa. Vezetőedző: Horváth András.

Kiegyenlített mérkőzést hozott a két zöld-fehér csapat találkozója. Helyenként magas volt a színvonal, a tempó bőven megfelelt egy bajnokinak. Gól nélküli állásnál Horváth József a kapufát találta el, míg a másik oldalon egy belöbbölt szabadrúgás után a bécsiek megszerezték a vezetést.

A második félidőben Tama Gergő és Ötvös Gábriel előtt is adódott nagy lehetőség az egyenlítésre, ám ez a gól megmaradt az „érési” fázisban – miközben egy párharc utáni beadásnál egy fejessel kettőre nőtt a Rapid előnye: mint később kiderült, ezzel ki is alakult a 2–0-s végeredmény.

A felkészülés azon szakaszában vagyunk, ahol arra voltam kíváncsi, mire képesek a játékosok az adott játékidő alatt. Jó tapasztalatszerzés volt a mai napon, láthattuk, mennyire más az osztrák foci. Hasznosnak vélem a mai kirándulást! A kombinatív játék jól működött, de, ahogy azt már mondtam korábban is, az ellenfél 16-osán belül nem vagyunk hatékonyak, ezen pedig mindenféleképpen javítani kell a bajnokság kezdetéig. Várjuk a jövő heti munkát és az újabb nemzetközi felkészülési találkozót

– mondta Horváth András a Stubenberg am See-ben rendezett találkozót követően.