Egy sima és egy fordított

Egy sima és egy fordított

Jól működött az U16-os csapatunk védekezése, így ők 1–0-ra megnyerték osztrák ellenfelükkel szemben a mérkőzést. Az egy évvel fiatalabbak sokkal több helyzetet dolgoztak ki, azonban ezzel nem tudtak jól sáfárkodni, így a vendégek győztek.

Illés Akadémia U16 – St. Pölten U16 1–0 (1–0)
Illés Akadémia U16.: Simon – Németh Á., Muzsi, Vert, Vígh – Kovács P., Domján, Borbács – Kovács A., Horváth J., Tama. Cserék: Szekeres, Miszori, Pataki, Tóth K., Rózsa.
Góllövő: Domján.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, a vezetést is megszerezték a zöld-fehérek, ám utána jobbára a vendégek birtokolták többet a labdát. Az osztrákok meddő mezőnyfölényben futballoztak a találkozó hátralévő részében, ám igazi ziccert nem tudtak kidolgozni a szombathelyiek kapuja előtt. Borbácsék kontrákra rendezkedtek be, de újabb találat már nem született. Sátori Barnabás szerint remekül zárt a védelem, és örömét fejezte ki azért, hogy kapott gól nélkül hozta le a meccset alakulata.

Illés Akadémia U15–St. Pölten 1–2 (0–1)
Illés Akadémia U15.: Olasz – Szabó, Mozsár, Nagy Zs., Szemes – Szvoboda, Bolla, Bonyhárd – Mohos, Frák, Sági. Cserék: Pataki, Stifter, Kovács B., Nagy H., Varga D., Papp Cs.
Góllövő: Papp Cs.

A kemény ütközésekkel telitűzdelt mérkőzésen a nagy iramban sajnos egy-két védelmi hiba kiütközött, amelyet az ellenfél könyörtelenül kihasznált. A szombathelyiek sok helyzetet kidolgoztak, de egy kivételével elrontották azokat. Kovács László együttese a második félidőben már rendezte sorait, ezt a játékrészt sikerült ikszre hozni az erős ellenféllel szemben, de az egyenlítés már nem jött össze.

A találkozókról képgaléria található az Illés Akadémia Facebook-oldalán.