Győzelmek a nemzetközi felkészülési találkozókon

Győzelmek a nemzetközi felkészülési találkozókon

Szombaton ismét külföldi ellenfelek érkeztek Szombathelyre. Az U19-es együttesünk osztrák, az U17-esek szlovákiai ellenfelet győztek le.

Illés Akadémia U19–St. Pölten U19 4–1 (2–0)
Illés Akadémia U19.: Gróz – Auer, Bokor, Tarján (Debreceni), Balogh – Szecsődi (Vajda), Illés (Doktorics), Schuszter – Csomós, Volter, Tóth-Gábor (Kállai).
Góllövők: Tóth-Gábor, Csomós, Volter, Kállai (11-esből)

Erős, dinamikus futballal előrukkoló ellenféllel találkozott az U19-es csapatunk, ám a zöld-fehérek már az első perctől kezdve jól pörögtek, sorra alakították ki a helyzeteket, amelyekből kettőt ki is használtak az első félidőben. A fordulás után is a szombathelyiek akarata érvényesült, ilyen arányban is megérdemelték Csomósék a győzelmet. Horváth Rudolf vezetőedző elégedetten nyilatkozott a lefújást követően, mint fogalmazott: a mérkőzés jól illeszkedett a felkészülési programba.

 

Illés Akadémia U17–Komarno U19 2–1 (1–0)
Illés Akadémia U17.: Molnár G. – Dezamits, Szabó B., Baranyai, Palkó – Markó, Rosner, Heiter – Bunevácz, Antal, Horváth R.

Csereként pályára lépett még: Sulyok M., Tarján P., Sipos B.
Gólszerzők: Markó, Bunevácz.

Az első percekben nehezen találta a játék ritmusát a csapatunk, ám a kezdeti megilletődöttség után folyamatosan vette át az irányítást a zöld-fehér együttes az egy korosztállyal idősebb felvidékiek ellen. Jöttek a helyzetek, és egy találat is az első játékrészben. A fordulás után még 25-30 percig nagyon mentek a mieink, újabb gólt szereztek, viszont a hajrára kissé elfáradt a társaság, ekkor szépített az ellenfél. Németh Richard vezetőedző elmondta: igazán hasznos volt a találkozó, a begyakorolt taktikai elemeket tökéletesen alkalmazták a mérkőzés nagy részében a játékosok.

Mindkét találkozóról galéria található az Illés Akadémia Facebook-oldalán.