A Szarka Zoltán emléktorna győztese a Lurkó U8-as csapata

A Szarka Zoltán emléktorna győztese a Lurkó U8-as csapata

Veretlenül, sőt, kapott gól nélkül nyerte a Bükön megrendezett tornát Pados József és Fider Ádám csapata.

A torna nyitómeccsén a Zalaegerszeg kapitulált (3–0), majd az SC Sopron ellen a torna legnagyobb gólkülönbségű győzelmét aratták a szombathelyiek (5–0). A pozsonyi Slovan ellen 2–0-ra, a stájer JAZ GU-Süd ellen szintén 2–0-ra nyertek a mieink.

Három fordulóval a vége előtt eldőlt: a Ferencváros 3–0-ás legyőzésével megnyeri a tornát a Lurkó, ugyanis a többi esélyes „körbeverte egymást”. A Lurkó menetelését az Admira-Wacker (2–0) és a Budapest Honvéd (2–0) sem tudta megállítani.

Veretlenül, kapott gól nélkül, 21–0-ás gólkülönbséggel végzett tornagyőztesként a Lurkó. A második helyen a JAZ GU-Süd zárt, míg a dobogó alsó fokára az Admira-Wacker kapaszkodott fel.

A csapat tagjai: Németh Levente, Novák Bence, Lengyel Ágoston, Pető-Takács Botond, Hányi Bálint, Szalay Kolos, Török Balázs, Horváth Máté

Fider Ádám értékelte a tornát:

Hatalmas gratuláció jár a srácoknak. Az egész tornán fegyelmezetten, csapatként működve hozták le a meccseket. Kifejezetten szép gólokat szereztünk, hol gyönyörű összjátékok, hol pedig kiváló egyéni villanások után. A labdakihozatalaink nagyon jól működtek, ezekből tudatosan próbáltuk építeni támadásainkat, ami nagyrészt össze is jött. Sokszor forgattuk a játékot, ami ebben a korosztályban szintén nagy fegyvertény. Jó szereplésünk kulcsa viszont mindenképpen az volt, hogy az ellenfél labdás játékosát azonnal megtámadtuk, ezzel folyamatos nyomást helyezve rájuk. A gyerekek kapott gól nélkül hozták le a tornát, ami egy ilyen jó mezőnyben elképesztő teljesítmény. Ám ez semmiképp sem a véletlen műve, hanem a fegyelmezett, szorgalmas edzésmunka eredménye.