Sima győzelem lett a tizennyolcadik

Sima győzelem lett a tizennyolcadik

Az Illés Akadémia U13-as csapata továbbra is 100%-os.

Király SE U13 – Illés Akadémia U13 0–3 (0–1)
Illés Aka. U13: Németh Bence – Tasnádi, Vámos, Bolla, Papp M. – Hende, Söptei, Hideg – Tasnádi, Klement, Virág. Cserék: Őri – Kálóczi, Nyári. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Vámos (27., 0–1), Virág (50., 0–2), Söptei (60., 0–3)

Napos, kissé szeles időben kezdődött a két szombathelyi csapat mérkőzése. A mieink veszélyeztettek többet, de a lövéseink célt tévesztettek. Pontatlanok voltunk, a támadóharmadban sok hibát követtünk el, beadásaink nem értek célba, pedig szinte csak nálunk volt a labda. Egymást biztatták a srácok, hogy “ne kapkodj”, ennek pedig meg is lett az eredménye. A 26.  percben Hideg keverte meg a hazaiak középpályáját, majd visszagurította a labdát, amit Vámos egy igazítás után 30 méterről a kapu bal felébe zúdított, 0–1.

A játék képe szemernyit sem változott fordulás után, a játékszer a hazaiak térfelén pattogott. Az 50. percben egy jobb oldali akció végén érkezett középre a labda, amit Virág Ádám átvett, védőjét megforgatta, első lövését még védte a kapus, de a kipattanónál már tehetetlen volt, 0–2. A hajrában egy Nyári Olivér-Söptei Bálint-szögletvariáció után utóbbi beljebb vitte a labdát, majd 15 méterről, a léc alá bombázott, kialakítva a háromgólos különbséget.

Papp Máté és Hideg Botond ma debütáltak az U13-asok között, játékukkal ők is hozzájárultak a három pont tulajdonképpeni sima megszerzéséhez.

Végig hatalmas mezőnyfölényben játszottunk. Az első félidőben sok-sok helyzetet kihagytunk, nem volt eléggé koncentráltak, ennek ellenére nem éreztem azt egy percig sem, hogy ez egy nehéz mérkőzés lenne. Három 2009-essel a kezdőben szép győzelmet arattunk, a fiúk mindent megtettek a három pont megszerzése érdekében

– mondta Szűcs János a találkozó után.