A pokolból a mennyországba, második felvonás

A pokolból a mennyországba, második felvonás

Ismét fordított kétgólos hátrányból, és győzött az Illés Akadémia U14!

Illés Akadémia U14 – DVSC U14 3–2 (1–2)
Illés Aka. U14:
Hajba – Németh B. (Bujdos, 67.), Orbán (Ládonyi, 41.), Fonnyadt, Bock – Magadics (Székely, 41.), Molnár B., Módly – Lakatos (Mihók, 54.), Szabó B. (Szalma, 67.), Angler B. (Szakács, 67.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Molnár B. (12., 1–2; 48., 2–2), Ládonyi (49., 3–2)

Mindkét csapat 3-3 győzelemmel várta az U14-es Kiemelt bajnokságának 10. fordulóját: ez már a második „kör”. Azaz, a két csapat már találkozott egymással: akkor a DVSC pályaválasztása mellett a Loki 4–1-re győzött.

Két perc telt el, amikor egy oldalszabadrúgás után veszélyeztettünk először, miközben a DVSC első adandó alkalommal betalált… Egy beadás után ide-oda pattogott a labda, nem sikerült felszabadítanunk, és a vendégek találták meg azt, a 10 méteres lövést nem foghatta Hajba Botond, 0–1. A 10. percben egy bal oldali beadásra robbant be a debreceni center és bólintott a léc alá, 0–2. Sokakban felsejlett az MTK elleni a meccs, amikor ugyancsak 0–2 volt az eredmény a meccs első időszakában… A 12. percben ez az élmény tovább erősödött: szépítettünk! Módly Samu szöglete után Orbán Roland fejesét a kapus csak kiütni tudta, a kipattanót pedig Molnár Barnabás pofozta a hálóba, 1–2! Az első félidő hajrájában aztán 11-eshez jutottak a vendégek. Az erős lövést Hajba Botond ujjheggyel a lécre tolta, ahonnan kapusunkhoz pattant vissza a labda, aki megkaparintotta azt!

A 46. percben egy debreceni támadás végén a felső léc és a jobb oldali kapufa találkozásán csattant a labda, egy perc múlva viszont mi jutottunk szöglethez. Lakatos Krisztián beadására a védők közül Molnár Barnabás emelkedett ki és ellentmondást nem tűrően bólintott a léc alá, 2–2! A kezdés után megszereztük a labdát, Angler Benett pedig szenzációs átadással indította a középső védők közül kilépő Ládonyi Bálintot, aki a rárontó kapus alatt 16 méterről a háló közepébe gurított, 3–2! Az 58. percben egy bal oldali akciónk végén Szabó Botond 13 méteres lövése a jobb oldali kapufáról vágódott le. Ebből indult a hajdúságiak ellentámadása, aminek végén Hajba Botond mutatott be nagy védést: szögletre ütötte a 19 méteres löketet. A 63. percben megint a kapufa játszott szerepet: Módly Samu lövése pattant ki a felső lécről. Sok dolguk volt ma a kapufáknak… Egy bal oldali szabadrúgás utáni „hulló falevél”-fejesnél Hajba Boti piszkált bele úgy, hogy a felső lécet is érintette a labda, majd sikerült felszabadítanunk. Helyzet volt ezután itt is, ott is: Ládonyi Bálint egy kavarodás után lőtt az ötösről, de a közös védő-kapus blokkban elakadt a labda, a kipattanót Bujdos Botond tette vissza, amit szögletre pattant. Egy vendégtámadás végén a 14 méteres lövését magabiztosan fogta Hajba Boti.

Körhöcz György csapata egy hét alatt a második meccset fordította meg 0–2-ről és zsinórban harmadik találkozóján aratott győzelmet!

Próbáltuk játszani a futballt, jól is néztünk ki kívülről, legfőképpen labdabirtoklásban. Egy kontrából és egy beadás után hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Ennek ellenére most sem adtuk fel az elveinket: igyekeztük ezt követően is tetszetős játékkal futballozni. Ez eredményességgel is párosult. Volt időszak, amikor szerencsések is voltunk, de Fortuna Istenasszonyának kegyeiért meg kell dolgozni. Úgy érzem, meg is dolgoztunk ezért, így megérdemelten fordítottuk és nyertük meg a találkozót

– értékelte a látottakat Körhöcz György.