Egy órán át tudtuk féken tartani a németeket

Egy órán át tudtuk féken tartani a németeket

A Kiss Tamással és Mocsi Attilával felálló magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3–0-ás vereséggel kezdte a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot. Gera Zoltán legénysége 60 percig bírta azt a nyomást, ami alá a bomba erős német gárda helyezte.

Az Illés Akadémia egykori növendéke, Kiss Tamás a középpálya bal oldalán, míg a Szombathelyi Haladás labdarúgója, Mocsi Attila belső védőként kezdett a torna egyik, ha nem a legnagyobb favoritja ellen. A németeknél hat jelenleg a Bundesliga I. osztályában szereplő játékos került be a kezdőbe, de ott volt az a Niklas Dorsch is, aki ugyan jelenleg a belga KAA Gent futballistája, de korábban már pályára lépett és gólt is szerzett a Bayern München felnőtt gárdájában. Így pedig nem csoda, hogy az első pillanatoktól kezdve Stefan Kuntz legénysége diktálta a tempót. A germánok ugyan rendesen zakatoltak, de mezőnyfölényük helyzetekben nem igen nyilvánult meg, mert határozottan jól zárt a Haladásban is meghatározó játékosnak számító Mocsi Attilával felálló védelmünk. Néha-néha pedig veszélyesnek mondható kontrákra is futotta a mieink erejéből, melyeknél rendre Kiss Tamás játszotta a főszerepet. Az első félidőben összességében néhány távoli lövéstől eltekintve nagyobb lehetőség nem igen adódott a küzdő felek előtt, így a szünetben 0–0-ás állást mutatott a székesfehérvári MOL Aréna eredményjelzőtáblája.

Térfélcserét követően semmit sem változott a mérkőzés koreográfiája, azaz a németek támadgattak, Mocsiék pedig hősiesen védekeztek. A 61. percben viszont elég volt egy hiba és Baku jobbról érkező beadását az a Lukas Nmecha bólintotta a hálóba, aki korábban angol színekben már nyert U17-es Európa-bajnokságot és már a Manchester City első csapatában is megmutathatta tehetségét. Sajnos ez a bekapott gól megroppantotta Gera Zoltán együttesét és ennek köszönhetően 3–0-ás vereség lett a mérkőzés vége, azaz csapatunk pont nélkül maradt a nyitókörben.

Kiss Tamást a 77. percben lecserélte a szövetségi edző, míg Mocsi Attila végigjátszotta a meccset.

A csoport másik összecsapásán 1–1-es döntetlenre végeztek a románok és a hollandok. A mieink legközelebb szombaton 18.00 órakor lépnek pályára a budapesti Bozsik Arénában, ahol a románokkal mérhetik össze a tudásukat. Remélhetőleg Kiss Tamással és Mocsi Attilával a soraikban.

Magyarország U21 – Németország U21 0–3 (0–0)
Gólszerzők: Bacu (66., 73.), Nmecha (61.)