Sorsdöntő mérkőzés vár az U21-es válogatottunkra

Sorsdöntő mérkőzés vár az U21-es válogatottunkra

A részben hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságon a németek elleni 3–0-ás vereséget követően szombaton a román fiatalokkal találkoznak Kiss Tamásék. Az Illés Akadémián nevelkedett tehetséges labdarúgó véleménye szerint egy győzelem kellene ahhoz, hogy a saját kezükbe vehessék a sorsukat.

Egy nagyon erős csapattól szenvedtünk vereséget a csoport nyitókörében. Ameddig tudtuk, addig megpróbáltuk tartani a döntetlent a németekkel, de az utolsó fél órára fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk. Úgy gondolom, hogy Stefan Kuntz legénysége képes arra, hogy mind a három mérkőzését megnyerje a kvartettünkben. Amúgy pedig nincs időnk búslakodni, előre kell tekintenünk a következő mérkőzésre.

Amit azokkal a románokkal játszunk, akik a hollandok elleni 1–1-es döntetlennel mutatkoztak be az első körben.

Ez így van, és ráadásul nekik talán több helyzetük is volt, mint a narancsmezeseknek. Itt egyébként nincs rossz csapat, tehát ezúttal sem vár könnyű meccs ránk. A Gera Zoltán vezette szakmai stáb részletesen kielemezte a román együttes játékát és alaposan fel is készítettek bennünket a mérkőzésre. Egy győzelemmel a saját kezünkbe vehetnénk a sorsunkat, jó esélyt teremtenénk arra, hogy megszerezzük a továbbjutást jelentő második helyet a csoportban.

Adrian Mutu, a román U21-es válogatott szövetségi edzője úgy nyilatkozott, hogy nekik jobb csapatuk van, mint nekünk.

Szerintem Gera Zoltán ugyanígy nyilatkozott volna a helyében. Ez egy óriási presztízsmérkőzés lesz, így érthető ez a lélektani hadviselés. Nekünk az még jól jöhet, hogy Adrian Mutu együttese döntetlent játszott a hollandokkal, de ahhoz mindenképpen győznünk kell szombaton este a Bozsik Arénában.

A nagy készülődés közepette jutott időtök arra, hogy megnézzétek a felnőtt nemzeti csapatunk Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőjét?

Természetesen jutott és nagyon komoly sikernek tartjuk a 3–3-as döntetlent, amit szerintem előzetesen a szurkolók zöme is elfogadott volna. Az persze más kérdés, hogy 2–0-ás vezetésnél felcsillant a remény a győzelemre is, de ettől függetlenül büszkék lehetünk az ikszre. Úgy gondolom, hogy a srácok teljesítménye, hozzáállása jó példát jelenthet a számunkra.

Ugyan a cserepadon ült, de a lengyelek ellen nem lépett pályára az a Schäfer András, aki az Illés Akadémia növendékei közül Kovács István és Ugrai Roland után harmadikként mutatkozhatott be a magyar labdarúgó-válogatottban. Véleményed szerint ki lesz a negyedik?

Ha most arra gondolsz, hogy erre nekem is van esélyem, akkor csak azt mondhatom: mindent meg fogok tenni ennek érdekében! Szerintem, amennyiben sikerül az U21-es válogatottban jó teljesítményt nyújtanom, abban az esetben akár Marco Rossi figyelmét is fel tudnám hívni magamra. De ennél most jóval fontosabb a csapat érdeke, azaz Romániát mindenképpen le kellene győznünk a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapáson. Ha pedig én jó teljesítménnyel tudnék ehhez hozzájárulni, az számomra hab lenne a tortán!

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu