Egy ölelés lenne a legszebb ajándék

Egy ölelés lenne a legszebb ajándék

Mihály Dániel Székelyudvarhelyről került az Illés Akadémiára, ahol az U14-es csapatunknak lett meghatározó játékosa. A vallásos neveltetésben részesült növendékünkkel az adventi időszakról, és a karácsonyi ünnepekről beszélgettünk.

A mi családunk római katolikus, és nyugodtan mondhatom, hogy a vallás nagyon fontos szerepet játszik az életünkben. Kiskorunk óta rendszeresen járunk templomba a szüleinkkel. Édesapám minden évben részt vesz az adventi időszakban is a roráte szentmiséken és a családunkért imádkozik. Amúgy én nem csak otthon, hanem itt Szombathelyen is vasárnaponként elmegyek a templomba.

Hogyan teltek általában eddig az adventek nálatok?

Az adventi készülődés, a koszorú elkészítése, a lakás dekorálása édesanyámra és a kis húgomra maradt, mert a tavaly a nővérem Balatonbogláron, a Kézilabda Akadémián kezdte a tanévet és én idén kikerültem az Illés Akadémiára. Így csak a legkisebb testvérem van otthon a szüleimmel. A vasárnapi mise után meg szoktuk gyújtani az adventi koszorú egy-egy gyertyáját, és utána közösen imádkozunk. Mi nagy jelentőséget tulajdonítunk a vallásunk egyik legfelemelőbb ünnepének.

Mikor csatlakozol ezekhez az ünnepi előkészületekhez?

December 16-án jönnek értünk a szüleink és megyünk haza Székelyudvarhelyre. December 24-én este pedig elmegyünk közösen templomba és amikor visszaérünk, már ott lesz a csodaszépen feldíszített fenyőfa és az ajándékok alatta. Aztán következik a nagyon finom vacsora, ami általában húslevesből, töltött káposztából, valamint mákos- és diósbejgliből áll. Ezeken a napokon minden percet kihasználunk, hogy minél többet együtt lehessünk és közös programokon vegyünk részt.

Milyen ajándékot szeretnél idén a fa alatt látni?

Azt mondtam a szüleimnek, hogy idén nekem az lesz a legszebb ajándék, ha átölelhetem őket, mert régen voltam már velük hosszabb időn keresztül. Úgy gondolom, hogy inkább arra költsenek pénzt – ha tehetik –, hogy alkalomadtán eljönnek Magyarországra hozzám és a testvéremhez. Nagyon örültem annak, amikor október 29-én megnézték itt a Puskás Akadémia elleni meccsünket és velük lehettem pár napot.

Mit meséltél nekik akkor az „új” otthonodról, azaz az Illés Akadémiáról?

Természetesen csupa jót, mivel nagyon jól érzem magam itt. Az épület csodálatos, a szobánk nagyon otthonos, az ételek finomak. Az edzők nagyon profik, az edzések változatosak, a nevelők kedvesek és segítőkészek, a csapat közössége is remek, úgy érzem, hogy idővel a sikerek is megjönnek. Remélem a tavaszi szezon jobban sikerül majd. Előtte persze jó lesz egy picit feltöltődni, pihenni otthon a karácsonyi ünnepek alatt a szeretteim körében.