Súlyos vereségbe szaladtak bele az U15-ös lányok

Súlyos vereségbe szaladtak bele az U15-ös lányok

Csapatunk kétszámjegyű vereséget szenvedett a bajnokságból kiemelkedő FTC-Telekom vendégeként.

FTC-Telekom U15 – Illés Akadémia U15 13–0 (4–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai D. (Németh F., 55.) – Sági F., Imre A., Gulyás Sz. (Ferenczi H., 55.), Lukács K. – Licskai L., Bihari P. (Gulyás Dzs., 55.), Polovics D., Bihari Cs. (Gulyás L., 55.) – Alasz H., Takács M. (Harmath R., 41.). Vezetőedző: Ferencsik Evelin.

A régi futballzsargon ismerte azt a kifejezést, hogy „már az Osztapenkónál veszítettünk”… Alkalmasint ez igaz U15-ös csapatunk szombati teljesítményére is. A két csapat szombathelyi találkozóján elszenvedett 4–1-es vereség után a csapat nem hitt saját magában – talán ez is oka lett annak, hogy az FTC-Telekom (amely nem vitásan remek csapat, az őszt maximális pontszámmal, 88–3-as gólkülönbséggel zárta) már a 6. perc végére két góllal vezetett. A hazaiak a szünetre négygólos előnyt szereztek, majd a második félidőben alaposan megszórták a mieinket – volt is, lesz is ennél sokkal jobb!

Extra csapat ellen játszottunk! A lányok talán túlságosan is tiszteltét a vitathatatlanul kiváló képességű ellenfelet, bátortalanul, hit nélkül játszottunk. Minden, ami eddig jól működött, erre a mérkőzésre elromlott. Támadásban voltak ugyan villanásaink, de ez így, hogy alaposan elmaradtunk attól a játéktól, amit az ősz korábbi mérkőzésein nyújtottunk, a szépségtapaszhoz sem volt elég. Nagy hiba lenne ugyanakkor az őszi szereplésünket ez a nyolcvan perc alapján megítélni. A lányok sokat dolgoztak, rengeteget fejlődtek, szép eredményeket értek el: ez az az alap, amire a téli felkészülés kezdetétől építenünk kell

– értékelt Ferencsik Evelin.