Kifejezetten jó úton halad U8-as csapatunk

Kifejezetten jó úton halad U8-as csapatunk

A rendkívül színvonalas nemzetközi Főnix Kupán a nyolcadik helyen végezett Pados József legénysége.

A Székesfehérváron megrendezett U8-as Főnix Kupára Pados József edző a Fazekas Benedict, Francsics Máté, Gyöngyösi Ruben, Henc Dénes, Horváth Ábel, Kárász Miron, Könye Gergő, valamint Majoros Márk alkotta kerettel utazott. A mieink az A-csoportba kerültek, ahol a Fradi elleni 4–0-s vereséggel kezdtek, ami főként a gyengébb helyzetkihasználásunk következménye volt. A második mérkőzésen már ifjú akadémistáink is gólra tudták váltani az előttük adódó lehetőségeket és egy kitűnő védekezésnek (is) köszönhetően 4–2-re verték a hazai Főnix Gold együttesét. Ezt pedig két újabb siker követte: az Ikarust 4–0-ra, míg a Slovan Levice (Léva) gárdáját 3–0-ra győztük le. Az ötödik fordulóban aztán talán a legrosszabb játékot hozták a gyerkőceink, akiknek semmi sem jött össze, így pedig 2–1-re kikaptunk az Egertől. A Siófok ellen viszont ismét a jó formánkat vettük elő: támadásban és védekezésben is extrát nyújtva vertük a Siófokot 4–1-re. Az utolsó mérkőzésen sajnos nem tudtunk meggyőzően játszani: kapkodás és gyengébb védekezés miatt maradtunk alul a Kecskeméti TE ellen 2–1-re.

Összességében így a csoportunk negyedik helyén zártunk és 7-8. helyezésekért indulhattunk harcba a Gödöllő csapatával. A mérkőzésen mindkét gárda előtt adódott lehetőség, kapufát is rúgtunk, de a fáradtság miatt sok rossz döntést hoztunk elől és hátul is. A derbi vége 1–1 lett, a büntetőpárbaj pedig nem nekünk kedvezett (1–3). Így végül a 8. pozícióban zártunk.

Egy hosszú napon vagyunk túl, a gyerekek előtt le a kalappal. A saját felfogásunkban fociztunk végig támadásban és védekezésben is. Nagyon jó egyéni teljesítmények is voltak, de csapatként is nagyot léptünk előre. Ennek a félévnek a megkoronázása volt a mai nap. Látszik, hogy jó úton haladnak a gyerekek, az ilyen tornák nagyban segítik a fejlődésüket

– értékelt a 16 csapatot felvonultató nemzetközi torna végén Pados József.