Egy nagyon jó Honvédot fektetett két vállra az Illés Akadémia U14

Egy nagyon jó Honvédot fektetett két vállra az Illés Akadémia U14

Méltó volt a találkozó a Magyar Labdarúgás Napjához!

Illés Akadémia U14 – Honvéd-MFA U14 2–0 (0–0)
Illés Aka. U14:
Hajba – Bock (Bujdos, 72.), Fonnyadt, Takács Á., Szalma (Székely, 63.) – Magadics (Németh B., 63.), Molnár B., Módly – Mihók (Angler B., 55.), Szabó B. (Dobovánszky, 72.), Ládonyi (Lakatos, 55.). Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Szabó B. (59., 1–0), Molnár B. (65., 2–0)

Már a 13. fordulót rendezték meg az U14-es bajnokság Kiemelt-csoportjában: az Illés Akadémia a hat ponttal előbbre járó Honvéd-MFA gárdáját fogadta. Még szeptemberben – óriási csatában – a fővárosiak nyertek egy hajrában szerzett góllal 3–2-re. Így a visszavágás vágya is fűtötte a zöld-fehéreket.

Két, focizni akaró csapat találkozott a napsütéses, ám szinte jeges szélben zajló mérkőzésen. A középpályán megszerzett labdákkal elsősorban a bal oldalunkat futtattuk, helyzetig el is jutottunk, de a lövéseket vagy blokkolták, vagy könnyen fogta a kispesti kapus. Negyedóra elteltével aztán a jobb szélt is bevettük a játékba, innen is jöttek a kísérleteink. Változatos volt a támadójátékunk, tetszetősen fociztunk. A lövőkedvünkre a későbbiekben sem lehetett panasz: amint a 16-os környékére értünk, megcéloztuk a Honvéd-kaput. Talán itt lehettünk volna még pontosabbak. Szögletek és szabadrúgások után is veszélyeztettünk, ám az első félidő hajrájában egy utóbbit követően elveszítettük a labdát, jött a vendégek kontrája, aminek végén óriási helyzetben hibázott a piros-fekete támadó, így 0–0 maradt az első félidő eredménye.

A második félidőre is megmaradt a kifejezetten jó színvonal. Az 59. percben jutottunk előnyhöz, amikor egy mélységi beindítást követően Szabó Botond vette át a labdát a 16-oson, majd egy rendkívül technikás megoldással a hosszú sarokba lőtt, 1–0. Akár a gólra gólt is rúghattunk volna, beszorítottuk ebben a periódusban a vendégeket. A 65. percben egy szöglet után pattogott ide-oda a labda, amit Molnár Barnabás 13 méterről a kapu jobb felébe bombázott, 2–0!

A gól után sem változott a játék képe: a mieink mentalitásában abszolút benne volt, hogy a második után a harmadik találatot is meg akarják szerezni. Ez utóbbi nem sikerült, de így is dicséretes teljesítményt nyújtva 2–0-ra győztek a zöld-fehérek.

Egy nagyon jó képességű, kulturált csapat ellen is azt a futballt tudtuk bemutatni, amit mi elképzelünk. Működtek az alapelveink, végig agresszívek voltunk, a mi akaratunk érvényesült. A gyerekek megvédték a hazai pályát, megérdemelten győztek, mentálisan is kiváló teljesítménnyel rukkoltak ki

– értékelt Körhöcz György a találkozó után.