Az első negyedben döntésre vittük a dolgot

Az első negyedben döntésre vittük a dolgot

A nyitóetapban szerzett kétgólos előnyét a derbi végéig magabiztosan tartotta meg U12-es csapatunk, így pedig egy megérdemelt győzelem lett Tóth Zsolt tanítványainak jutalma.

MOL Fehérvár FC U12 – Illés Akadémia U12 0–2 (0–2, 0–0, 0–0, 0–0)
Illés Aka. U12.: Schepanski – Reiber, Székely, Szalma – Molnár B., Szakács – Lakatos, Mihók, Németh B. Cserék: Hajba – Vincze, Orbán, Dobovánszy. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Mihók (7., 0–1), Reiber (20., büntetőből, 0–2)

A mérkőzés elején a hazaiak harcoltak ki mezőnyfölényt. A fehérváriak ugyan szép akciókat vezettek, de helyzeteket nem igen tudtak kialakítani. Nem úgy a mieink: a 7. percben egy remekül lejátszott kontra végén Szakács Benedek átadása után Mihók Martin szerzett vezetést U12-es csapatunknak. Tóth Zsolt tanítványai a folytatásban is várták az adódó lehetőségeket és a negyed utolsó pillanataiban Mihók Martin révén sikerült is egy büntetőt kiharcolnunk, amit Reiber Marcell váltott gólra.

A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, melynek során mindkét gárda előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, ám mivel ezek közül egyet sem tudtak eredményesen befejezni a küzdő felek, maradt a 2–0-s Illés-győzelem.

Összességében szervezett és fegyelmezett játékkal rukkoltak ki a srácok. Labdabirtoklásban viszont picit többet várok tőlük a jövőben. Annak azonban nagyon örülök, hogy zsinórban második alkalommal hoztak le egy meccset kapott gól nélkül. Ehhez, valamint a győzelemhez gratulálok is nekik

– összegezte a derbi tapasztalatait Tóth Zsolt vezetőedző.