Egy megpattanó szabadrúgásgól okozta a vesztünket

Egy megpattanó szabadrúgásgól okozta a vesztünket

Első alkalommal kapott ki bajnokin Horváth András együttese.

Illés Akadémia U19 – Puskás Akadémia U19 1–2 (1–1)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Mayer, Frák, Kovács B., Halász – Szvoboda (Mozsár, 76.), Kovács P., Bonyhárd (Mohos, 61.) – Horváth J., Tama G. (Ötvös, 76.), Udvardi (Pruska, 61.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Szvoboda (44., 1–1)

Öt lejátszott meccs után 13 ponttal az élen állt a mai forduló előtt az Illés Akadémia: mögöttünk éppen aktuális ellenfelünk, a hat találkozón 12 pontot begyűjtő Puskás Akadémia következett. A felcsútiaknál kanadai és ukrajnai játékosok is szerepeltek, sokaknál már az NB III-ban szerzett tapasztalata is segítette a kék-sárgákat.

A csapatok azonnal egymásnak estek, volt mindkét kapu előtt egy-egy kisebb lehetőség. A Puskás rúgta eddig a bajnokságban a legtöbb gólt, mi pedig a legkevesebbet kaptuk – aztán a 27. percben megszületett az első akciógól, ami a 2022/2023-as bajnokságba a kapunkba került… A 16-osunk környékén pattogott a labda, nem sikerült felszabadítanunk, míg a sötétkékmezesek 2 méteres centere megcsinált egy jó cselt és a bal alsóba lőtt, 0–1. Egy perc múlva egy ici-pici szerencse hiányzott az egyenlítésünkhöz: Horváth József keverte meg a vendégvédelem jobb oldalát, középreadását Tama Gergő pedig a bal oldali kapufára fejelte.

A félidő hajrájában egyenlítettünk! Egy gyorsan elvégzett Udvardi-bedobás után elaludt a Puskás-védelem, a középen érkező Szvoboda Dániel testtel maga elé tette a labdát és 6 méterről a jobb sarokba továbbított, 1–1.

A fordulást követően óvatosabb volt mindkét csapat. Egy remek vendégakció végén Halász Martin szerelt remekül, míg a másik kapu előtt Mohos Barnabás szabadrúgásánál védett a felcsúti kapus. Ezek után mindkét oldalon volt egy-egy lövés, melyeknél a hálóőrök a helyükön voltak. Sőt, egy szögletet követően gyanús kezezés történt a vendégek 16-osán belül, ám a síp néma maradt.

A 75. percben egy műesés után szabadrúgást kapott 24 méterről a Puskás Akadémia, ami a sorfalon megpattanva a jobb sarokba jutott, 1–2. Az utolsó bő tíz percre emberelőnybe került Horváth András együttese, de az egyenlítés nem sikerült, így hazai környezetben veszítette el veretlenségét az Illés Akadémia U19.

Az első félidőben az ellenfél kihasználta a fizikai fölényét, nem tudtuk a második labdákat úgy összeszedni, ahogy szerettük volna. A lehető legjobbkor tudtunk egyenlíteni, így döntetlennel fordultunk a második játékrészre. Úgy érzem, rendben volt a játékunk ezek után. Meglátásom szerint járt volna nekünk egy büntető még 1–1-nél – abban az esetben másképpen alakulhatott volna a végeredmény

– nyilatkozott Horváth András vezetőedző.