A játék minden elemében jobbak voltak U12-eseink

A játék minden elemében jobbak voltak U12-eseink

A mérkőzésen végig komoly fölényben játszottak Tóth Zsolt tanítványai, akik a helyzeteik töredékét kihasználva is 2–0-ra nyertek.

Illés Akadémia U12 – Király SE U12 2–0 (0–0, 1–0, 1–0, 0–0)
Illés Aka. U12.:
Dudás – Novák, Hányi B., Molnár B., Lajos – Tóth N., Németh L., Lengyel – Baranyi. Cserék: Kovács V. – Poszavecz, Majlinger, Bangó, Németh N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Tóth N. (31., 1–0), Hányi B. (50., 2–0)

Szeptember elején idegenben 4–0-ra győztek a Király SE fiataljai ellen Tóth Zsolt tanítványai és most is úgy indult a mérkőzés, hogy nagyon sima, fölényes Illés-siker lesz a vége. Már az első negyedben óriási fölényben játszottak akadémistáink, akik komoly nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A szinte futószalagon érkező helyzeteink közül azonban egyetlen egyet sem sikerült gólra váltanunk, így az etap végén 0–0-s döntetlenre álltak a küzdő felek.

A második felvonásban sem változott a játék koreográfiája, azaz rendre az újperintiek térfelén pattogott a laszti. A kifejezetten jól működő letámadásunknak köszönhetően már a labdakihozatalban is rendre sikerült megakadályoznunk a vendégeket. A 31. percben aztán jött az első találatunk: Németh Levente remek átadása után Tóth Noel lőtt a kapuba. A folytatásban is a mieink játszottak fölénybe, ám a ziccerek kimaradtak, ennek köszönhetően pedig a félidőben „csupán” 1–0 volt a javunkra.

A harmadik negyed is látványos támadásokat vezettek U12-eseink, akik főként a szélen bontották meg az ellenfél védelmét. A beadások után azonban egészen az 50. percig nem jöttek össze a befejezések. Ekkor viszont egy szöglet utáni lecsorgó lasztit Hányi Bálint helyezett a hálóba, ezzel pedig 2–0-ra módosította az állást. Ez pedig a felvonás végéig nem is változott már.

Az utolsó 20 perc rengeteg Illés-helyzetet és egy parádés Tóth Noel megoldást hozott: akadémistánk remek ollózó mozdulattal találta el a kapufát. A vendégek azonban ezt a negyedet megúszták újabb bekapott gól nélkül, így a mérkőzést 2–0-ra nyerte meg Tóth Zsolt legénysége.

Játékban nagyon komoly különbség volt a két csapat között a javunkra. A labdarúgás minden elemében az ellenfelünk fölé nőttünk. Egyedül a helyzetkihasználásunk lehetett volna sokkal jobb. A gyerekek kreatívan, sokat futva, látványosan futballoztak. Abszolút megérdemelten nyertünk

– fogalmazott a mérkőzést követően Tóth Zsolt vezetőedző.