Egy meccs az „élet”

Egy meccs az „élet”

Tíz mérkőzést követően 14 ponttal a tabella hetedik helyén áll akadémiánk U17-es csapata. Az MTK elleni elhalasztott mérkőzésen dől majd el, hogy teljesíteni tudja-e az előzetesen megfogalmazott célt Sátori Barnabás legénysége.

A szezon előtt úgy döntöttünk, hogy a legfontosabb feladatunk az egyének fejlesztésén kívül az lesz, hogy a 12 gárdát felvonultató bajnokságban félévkor az első nyolcba tudjunk bekerülni. Ezáltal fontos szerepet kapott a csapatjáték fejlesztése, valamint az új játékosok beépítése is. A nyári felkészülésben nagy segítség volt, hogy minőségi külföldi együttesek ellen tudtunk gyakorolni. A bajnokságban el kellett telnie még öt-hat mérkőzésnek ahhoz, hogy az elvárt játékot tudja hozni a csapat támadásban és védekezésben is. Sajnos a pandémiás helyzet talán a mi korosztályunkat sújtotta a legjobban, például a Győri ETO elleni győzelmet követően a következő derbin öt helyen kellett változtatnunk a kezdőcsapaton. Viszont az egészségügyi csoport és a szakmai stáb munkáját dicséri, hogy a gyerekek többsége viszonylag hamar ki tudott jönni ebből a nehéz helyzetből, aminek bizonyítéka az utolsó fordulóban a Debrecen elleni idegenbeli győzelmünk volt.

Mi valósult meg az előzetes tervekből és mi az, amivel elégedetlen vagy?

Azt gondolom, hogy a Talent program és az ezzel párhuzamosan folyó egyéni képzések által a gyerekek nagyon sokat fejlődtek. Kállai Zalán például holtversenyben vezeti a korosztályunk góllövőlistáját, Szabó Bence és Tama Gergő pedig az U19-ben kezdőként volt képes átlag feletti teljesítményre. Rajtuk kívül még többen is be tudtak mutatkozni a felsőbb korosztályban. A játékosaink csapatszinten akár több játékrendszerben is képesek voltak jó produkciót nyújtani, természetesen az akadémiás stílust szem előtt tartva. Labdabirtoklásban, leginkább nyomás alatti labdakihozatalokban szeretnénk fejlődni!

Mit vársz a folytatásban?

A hetedik helyen teleltünk, de van egy elmaradt mérkőzésünk az MTK ellen, így az elsődleges szempont, hogy erre a találkozóra tökéletesen felkészüljünk és bebiztosítsuk az első nyolcba kerülésünket. A következő lépés, hogy minél többen, akár rendszeresen is az U19 kezdőcsapatában szerepeljenek és mindenkinek töretlen maradjon a fejlődése.