Egy lesgól döntött Bécsben

Egy lesgól döntött Bécsben

Az Illés Akadémia U16-ot szabályos találattól fosztotta meg a játékvezető.

FK Austria Wien U16 – Illés Akadémia U16 1–0 (0–0)
Illés Aka. U16 (I. félidő): Farkas – Kelemen G., Liplin, Kelemen M., Erdei – Németh R., Tóth K. – Sági, Tóth E., Szele – Sipos-Kiss D.
II. félidő: Németh B. – Tasnádi, Markó, Nyári, Molnár L. – Bolla Á., Hende – Söptei, Szilvási, Papp M. – Krone. Vezetőedző: Németh Richárd.

Első felkészülési találkozóján Bécsbe, az Austria Wien akadémiájára utazott Németh Richárd együttese. A mieink 22-es kerettel érkeztek, minden játékosnak így 45-45 perc jutott. Némi fölényt a hazaiak alakítottak ki az első játékrészben, ám a mieink jól, egymást kisegítve és rendkívül fegyelmezetten védekeztek. A támadásokat sem hanyagoltuk el, de a lehetőségeinkkel nem sáfárkodtunk jól.

A térfélcsere után a jó védekezés kombinatív játékkal is párosult. A 68. percben egy szögletvariáció után Söptei Bálint az alapvonal közeléből lőtte be a labdát a „sűrűbe”, ahonnan be is pattant a labda, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a gól… Nem sokkal később egy átlövésnél a kapusunk előtt tartózkodó támadó egyértelműen zavarta Németh Bencét a védésben – a lest ebben a szituációban nem jelezte a játékvezető, így az osztrákok jutottak előnyhöz. Minket nem tört le a bekapott gól, egyenlíteni azonban nem sikerült, azaz a bécsi lilák győztek 1–0-ra.

Örülök, hogy kondicionálisan rendben voltunk végig, tettük mindezt egy fizikálisan nagyon erős csapattal szemben. A felkészülés ezen periódusában ez a terhelés tökéletes volt. Tulajdonképpen egy nagy lesgóllal tudtak csak bennünket legyőzni, miközben a mi szabályos találatunkat nem adta meg a mérkőzést egyébként egyedül fújó játékvezető. Rendkívül hasznos meccsen vagyunk, le a kalappal a srácok előtt. Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés képét, de ez nem is fontos

– nyilatkozta Németh Richárd vezetőedző.