Egy híján, tíz közte

Egy híján, tíz közte

A legutóbbi fordulóban, a DVTK ellen nyolc gólt vágó U17-es csapatunk – ismét idegenben – gólgazdag, látványos játékkal nyert. Győrffy Mátyás csapata egy híján tízgólos különbséggel győzte le Győrben az ETOT-t.

ETO FC Győr U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–10 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Kleinert P., Müller Zs., Németh Z., Szabó F. (Giczi K., 80.) – Ceglédi B. (Simon E., 59.), Novák L. (Csarnai Z., 80.) – Mesterházy I., Hécz Zs. (Nagy B., 70.), Csombor L. (Tóth L. B., 70.) – Csáki E. (Harangi L., 59.). Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Mesterházi I. (8., 0–1), Csombor L. (14., 0–2; 61., 1–5), Csáki E. (47., 1–3; 50., 1–4), Simon E. (64., 1–6), Tóth L. B. (75., 1–7; 83., 1–8), Nagy B. (87., 1–9), Kleinert P. (90., 1–10)

Hétfőn hetet sem kellemes kezdeni, nem, hogy bajnoki mérkőzést. U17-es csapatunk sem kezdte igazán gördülékenyen az ETO elleni mérkőzését, bár azonnal hozzá kell tenni azt is, Mesterházy Ivett és Csombor Luca góljaival már az első negyedóra vége előtt két góllal vezettünk.

A folytatás azonban nem ment úgy, ahogy ezt a két csapat közötti tudáskülönbség indokolta volna. Mi nem lőttünk gólt, az ETO viszont szépített, ha játékban nem is, az eredményt tekintve szorossá téve a találkozót.

A szünetben Győrffy Mátyás rendezte a sorokat, a kirakós darabjai a helyükre kerültek és Csáki Eszter a középkezdés után, szinte azonnal gólt lőtt. A már a felnőttcsapatban is szerepet kapott fiatalunk gólja megfújta a harci kürtöt és ettől kezdve valóban remekül, erőteljesen és eredményesen játszott az Illés Akadémia-Viktória csapata. Az egyre jobban elfáradó ellenféllel szemben az utolsó tíz percben három gólt is lőttek Tóth Lili Boglárkáék – a szezon során először, kétszemjegyű eredménnyel zárták a mérkőzést lányaink.

Az első félidőben még tompán játszottunk, de a helyzeteink ekkor is megvoltak. Igaz, csak kettőt értékesítettünk ezek közül, de már akkor is látszott, előbb-utóbb beindul a henger. A szünet után egyénileg, de csapatszinten is többet nyújtottunk, gyönyörű támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk és egyre inkább felőröltük elfáradó ellenfelünk erejét. Gratulálok a lányoknak, az egész keretnek, ma mindenki bőségesen hozzátette a sikerhez a magáét

– értékelt Győrffy Mátyás.