A védekezésünk továbbra is jól működik

A védekezésünk továbbra is jól működik

Újabb meccsét hozta le kapott gól nélkül U17-es csapatunk, ám mivel nekünk sem sikerült a kapuba találnunk, 0–0 lett a Kassa elleni derbi vége.

Illés Akadémia U17 – FC Kosice U17 0–0
Illés Aka. U17.: Németh H. – Baján (Kopácsi B., 30.), Bolla B. (Bodrogi, 30.), Deme, Szentkirályi (Koósz, 30.) – Horváth A. (Lehel, 21.), Csörnyei, Kopácsi Á. (Smeringa, 21.) – Hurtyák (Takács-Földes, 21.), Katona (Sabia, 30.), Horváth B. (Wolf, 21.). Vezetőedző: Kovács László.

A torna első napjának zárómérkőzésén Kovács László és Nagy József egy ponttal rendelkező tanítványai a négy egységet magáénak tudó kassai gárdával találkoztak. A meccs első helyzete a felvidékiek előtt adódott, de Németh Hunor könnyedén védte a távoli lövést. Ezt követően nekünk is volt egy lehetőségünk, ám Hurtyák Rómeó fejese elkerülte a jobb felső sarkot. A 13. percben Horváth Arnold durrantott egy jobb oldali szögletünk után magasan kapu fölé, így pedig a szünetre maradt a gól nélküli döntetlen.

Térfélcsere után először a vendégek, majd pedig mi próbálkoztunk egy távoli lökettel, de az eredmény nem változott. A 28. percben viszont sokan már gólt kiáltottak, de Lehel Roland 20 méteres szabadrúgását a kassai kapus kipiszkálta a jobb alsó sarokból. A meccs végén Sabia Rocco került nagy helyzetbe, de fejese nem talált utat a kapuba, azaz maradt a 0–0-s döntetlen.

A nap harmadik mérkőzése volt ez a számunkra. Úgy gondolom, hogy az ilyen sorozatterhelés jót tesz nekünk. Egyre inkább felvesszük a nemzetközi ritmust. Szeretném, ha szerdán is lépnénk egy picit előrébb. Ezek a meccsek remekül szolgálják a felkészülésünket. Amúgy két azonos képességű csapat játszott, amit az eredmény is híven tükröz

– nyilatkozta a nap végén Kovács László vezetőedző.

A Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna első napjának eredményei az U17-es fiú korosztálynál:  

FC CFR Cluj – Illés Akadémia 0–0

FC Kosice – Fussballakademie Burgenland 0–0

NK Maribor – Illés Akadémia 1–0

FC Kosice – FC CFR Cluj 1–0

Fussballakademie Burgenland – NK Maribor 0–1

Illés Akadémia – FC Kosice 0–0